Επίσημη η BMW M4 GTS (video)

Γιώργος Βαρίνος
Επίσημη η BMW M4 GTS (video)
Σε μόλις 700 αντίτυπα, με εκτεταμένη «δίαιτα», ψεκασμό νερού στην εισαγωγή και ισχύ 500 ίππων έρχεται η BMW M4 GTS.

Η ειδική έκδοση της BMW M4 που είχαμε δει ως πρωτότυπη πριν λίγους μήνες, θα μπει τελικά στην παραγωγή σε πολύ περιορισμένη έκδοση 700 αυτοκινήτων. Η M4 GTS βασίζεται στο κουπέ αμάξωμα της σειράς 4 το οποίο έχουν γίνει εκτεταμένες παρεμβάσεις για μείωση του βάρους στα 1.510 κιλά, μέσω της χρήσης CFRP (συνθετικών υλικών με ενίσχυση ινών άνθρακα) σε καπό, οροφή και κάλυμμα χώρου αποσκευών, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ίνες άνθρακα για τη στήριξη του ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τα καθίσματα. Οι επενδύσεις στο εσωτερικό είναι κατά πολύ λεπτότερες και από ελαφριά υλικά, ενώ τα φρένα είναι κεραμικά. Το σύστημα εξαγωγής είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο για ένα επιπλέον 20% ποσοστό εξοικονόμησης βάρους.

Ο εξακύλινδρος τρίλιτρος εν σειρά κινητήρας των M3/M4 διατηρείται, ωστόσο με τον ψεκασμό νερού η ικανότητα απόδοσης ισχύος έχει απογειωθεί στους 500 ίππους και η ροπή στα 600 Nm. Με αυτά τα δεδομένα οι επιδόσεις έχουν ανέλθει σε επίπεδο supercar, με την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 305 χλμ./ώρα. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχεία αφορά την κατανάλωση και τους ρύπους, οι οποίοι, παρά την αύξηση της ισχύος κατά 150 ίππους περίπου, έχουν μείνει στο ίδιο επίπεδο με αυτό της M4!

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων M-DCT ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς διάστασης 20 ιντσών (εμπρός 19’’). Τα καθίσματα είναι bucket< κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα, ενώ με το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Clubsport η M4 GTS διατίθεται με roll cage που καλύπτει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, πυρόσβεση και ζώνες ασφαλείας έξι σημείων για ατέλειωτη και ασφαλή ευχαρίστηση στην πίστα. Η BMW M4 GTS δημιουργήθηκε για να αποτίνει φόρο τιμής στα 30 χρόνια από την κατασκευή της πρώτης M3 και, παρά την αγωνιστική της τεχνολογία, είναι πλήρως νόμιμη για κυκλοφορία στο δρόμο. Από την άλλη πλευρά, ο χρόνος των 7’:28’’ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ αποτελεί μια ακόμα ισχυρή ένδειξη των εκπληκτικών επιδόσεών της στην πίστα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!