Τρεις θέσεις για Φερστάπεν, από το πιτ λέιν ο Κβιάτ

Νίκος Τσιώκος
Τρεις θέσεις για Φερστάπεν, από το πιτ λέιν ο Κβιάτ
Με ποινή τριών θέσεων τιμωρήθηκε ο Μαξ Φερστάπεν στο γκριντ της Σουζούκα, ενώ ο Ντανιίλ Κβιάτ θα εκκινήσει από το πιτ λέιν.

Μετά τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, και ο Μαξ Φερστάπεν δέχτηκε ποινή τριών θέσεων στο γκριντ του αγώνα της Κυριακής (27/9) στη Σουζούκα. Οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν, καθώς θεώρησαν επικίνδυνη την ακινητοποίηση του μονοθεσίου του στην πίστα στο τέλος της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών.

Έτσι, θα εκκινήσει από την 18η θέση, με τους Τζένσον Μπάτον, Μάρκους Έρικσον, Φελίπε Νασρ να κερδίζουν από μία. «Σίγουρα όχι από τις καλύτερες μέρες. Είχα ξαφνική απώλεια ισχύος, όλα τα ηλεκτρικά έσβησαν και από εκεί και πέρα δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Είναι πολύ απογοητευτικό επειδή το μονοθέσιο πήγαινε πολύ καλά.

Μπορεί να είμαστε ξανά στις πίσω θέσεις πριν τον αγώνα, αλλά ποτέ δεν τα παρατάμε», δήλωσε ο Ολλανδός. Από τη μεριά του, ο Ντανιίλ Κβιάτ θα εκκινήσει από το πιτ λέιν. Ο Ρώσος είχε σοβαρό ατύχημα στο τέλος των κατατακτηρίων, που έφερε την κόκκινη σημαία και το πρόωρο τέλος της διαδικασίας, με αποτέλεσμα να θέλει νέο σασί για τον αυριανό αγώνα.

«Έχουμε μεγάλη νύχτα μπροστά μας για να φτιάξουμε ένα μονοθέσιο για τον αγώνα αύριο. Πρέπει να εκκινήσουμε από το πιτ λέιν και δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, οπότε θα έχουμε έναν επιθετικό αγώνα», σχολίασε ο επικεφαλής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ. «Ποτέ δεν ατύχημα μέχρι τώρα, ίσως να είχα στα καρτ», αρκέστηκε να πει ο Κβιάτ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!