Toyota Hilux 8ης γενιάς

Γιώργος Βαρίνος
Toyota Hilux 8ης γενιάς
Το Μάιο παρουσιάστηκε στην Ασία και πλέον ήρθε και η στιγμή της αποκάλυψης των νέου Toyota Hilux 8ης γενιάς στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το best seller ημιφορτηγό ενός τόνου στην Ευρώπη, το Toyota Hilux, αλλάζει και εξελίσσεται φτάνοντας αισίως στην 8η γενιά του. Από το 1968 που ξεκίνησαν οι πωλήσεις του, το εμβληματικό pick up της Toyota αποτελεί πρότυπο αξιοπιστίας, αντοχής και απόδοσης. Πλέον τα διπλής καμπίνας ημιφορτηγά παίζουν και το ρόλο των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, με αποτέλεσμα οι «επιβατικές» αρετές να αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο του χαρακτήρα τους.

Στην νέα του εκδοχή, το Hilux προσφέρει αυξημένες δυνατότητες μεταφοράς φορτίου και κίνησης εκτός δρόμου, με παράλληλα σημαντικά βελτιωμένη άνεση και ευρυχωρία για τους επιβάτες. Το πλαίσιο τύπου «σκάλας» έχει ενισχυθεί σημαντικά, με μεγαλύτερες κατά 3 εκατοστά δοκούς για καλύτερη ακαμψία και προστασία κατά της σκουριάς για 20 χρόνια!. Ταυτόχρονα αυξήθηκε σημαντικά η διαδρομή των αναρτήσεων ενώ, χάρη στα νέα σημεία στήριξης, βελτιώθηκε η συμπεριφορά στις υψηλές ταχύτητες. Ο χώρος φόρτωσης αύξησε το μήκος του κατά 10 εκατοστά από τα 1.54 στα 1.64 μέτρα, ενώ αυξημένοι είναι οι χώροι για τους επιβάτες.

Στα μηχανικά μέρη υπάρχει μα επιλογή τεσσάρων κινητήρων, τριών πετρελαίου και ενός βενζίνης. Συγκεκριμένα έχουν προστεθεί δύο νέοι κινητήρες diesel 2,4 και 2,8 λίτρων, με απόδοση 150 και 177 ίππους, ενώ διατηρείται ο diesel των 2,5 λίτρων της υφιστάμενης γενιάς με απόδοση 100 ίππους και ο τετρακύλινδρος 2,7 λίτρων βενζίνης με απόδοση 164 ίππους. Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζουν κιβώτια έξι σχέσεων, χειροκίνητα και αυτόματα, ενώ η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω ή στους τέσσερις τροχούς κατ’ επιλογή. Φυσικά υπάρχει ενδιάμεσο κιβώτιο υπό – πολλαπλασιασμού (αργό) και μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα.

Ο εξοπλισμός είναι επίσης σημαντικά αναβαθμισμένος με led φώτα ημέρας, ενσωματωμένη κάμερα όπισθεν, σύστημα εισόδου – εξόδου χωρίς κλειδί, ένα μεγάλο multimedia σύστημα με οθόνη 7 ιντσών, 7 αερόσακους στην έκδοση double cab, και φυσικά όλα τα σύγχρονα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας όπως VSC and Trailer Sway Control (TSC), Active Traction Control (A-TRC), Downhill Assist Control (DAC) and Hill-start Assist Control (HAC).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!