Με Audi η Red Bull από το 2018

Νίκος Τσιώκος
Με Audi η Red Bull από το 2018
Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, η Volkswagen θα παρέχει κινητήρες στη Red Bull από το 2018 μέσω της Audi, με τις υπογραφές να απομένουν για να επισημοποιηθεί η εμπλοκή της στη Formula1.

Πριν από μερικές ημέρες ο αναλυτής της F1 για λογαριασμό του BBC, Έντι Τζόρνταν, αποκάλυψε ότι η Red Bull θα συνεργαστεί με τη Volkswagen για την παροχή κινητήρων από το 2018 μέσω κάποιας από τις εταιρείες της χρίζοντας φαβορί την Audi.

Αυτή τη φορά είναι το γερμανικό περιοδικό Auto Bild, που κάνει λόγο για συμφωνία των δύο πλευρών και τονίζει ότι απομένουν οι υπογραφές για να γίνει επίσημη η εμπλοκή της Audi στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι τα «τέσσερα δαχτυλίδια» θα αποσυρθούν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, τις 24 Ώρες του Λε Μαν και το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο διαψεύστηκε εκ νέου από την Audi. «Το ρεπορτάζ της Auto Bild για την είσοδο της μάρκας Audi στη Formula1 αποτελεί καθαρή εικασία, η οποία δεν αξίζει σχολιασμού.

Επίσης ο ισχυρισμός ότι η Audi σχεδιάζει να διακόψει την εμπλοκή της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού DTM και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC στερείται κάθε ίχνους αλήθειας και τον απορρίπτουμε κατηγορηματικά», ανέφερε εκπρόσωπος της γνωστής μάρκας. Όσο για το ποιος κατασκευαστής θα παρέχει κινητήρες στη Red Bull μέχρι και το 2017, δεν αποκλείεται να ισχύσει το σενάριο με τη Ferrari.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!