Αγωνιστικό Mitsubishi Outlander PHEV

Γιώργος Βαρίνος
Αγωνιστικό Mitsubishi Outlander PHEV
Το νέο, υβριδικό Outlander PHEV αποκτά αγωνιστική έκδοση που θα συμμετάσχει στο Baja Portalegre 500 Challenge.

Η Mitsubishi θα συμμετάσχει με ένα Outlander PHEV, το μοναδικό εκτός δρόμου υβριδικό μοντέλο σήμερα, στο Baja Portalegre 500 cross-country rally που θα διεξαχθεί στην περιφέρεια Portalegre στο ανατολικό τμήμα της Πορτογαλίας από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο Hiroshi Masuoka νικητής του ράλι Dakar δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2002 και 2003. Ο Masuoka θα είναι επίσης αρχηγός της ομάδας. Στη δομή και διοίκηση της ομάδας που αγωνίζεται στο Baja Portalegre κατά κύριο λόγο συμμετέχουν στελέχη της MMC, μεταξύ των οποίων ο τεχνικός διευθυντής Yasuo Tanaka, ειδικός από το τμήμα έρευνας εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ μηχανολογική υποστήριξη παρέχουν τέσσερις μηχανικοί του τμήματός του. Βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής αλλά με τις απαραίτητες μετατροπές για αυτοκίνητο ράλι, το Outlander PHEV έχει ως στόχο την εξέλιξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας στα τετρακίνητα μοντέλα. Χρησιμοποιεί τη μπαταρία του αυτοκινήτου παραγωγής – που αποτελεί τη καρδιά του plug-in υβριδικού συστήματος– αλλά με μετατροπές στη δομή ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη χωρητικότητα και ισχύς. Επιπλέον, η γεννήτρια και ο κινητήρας που παρέχουν ρεύμα στη μπαταρία και στους ηλεκτροκινητήρες έχουν αναβαθμιστεί για αύξηση της απόδοσης ισχύος και των επιδόσεων.

Σε ό, τι αφορά το αμάξωμα, πέρα από την τοποθέτηση ενός roll cage και εξοπλισμού ασφάλειας, αλλαγές έχουν γίνει στην ανάρτηση για αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μακρύτερη διαδρομή ενώ έχουν τοποθετηθεί αγωνιστικές ζάντες και ελαστικά. Τα πολύτιμα δεδομένα που συλλέγονται κατά τη διάρκεια του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν στην εξέλιξη αυτοκινήτων παραγωγής.

Το Baja Portalegre 500 διεξήχθη για πρώτη φορά το 1987 και πρόκειται για ένα cross-country rally που διοργανώνει η Πορτογαλική Λέσχη Αυτοκινήτου. Οι αγωνιζόμενοι θα οδηγήσουν περίπου 500 km κυρίως με υψηλές ταχύτητες σε ομαλούς αλλά χωμάτινους δρόμους. Παράλληλα ο αγώνας αποτελεί τον 9ο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Cross Country Rally της FIA, στον οποίο άσοι των ράλι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν κάθε χρόνο σαν ένα είδος προθέρμανσης στο Ράλι Dakar. Ο αγώνας αποτελείται από τρεις κατηγορίες – αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ATV– και οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!