Εντυπωσιακό το Nissan Gripz (pic+vid)

Γιώργος Βαρίνος
Εντυπωσιακό το Nissan Gripz (pic+vid)
Νέα δεδομένα όχι μόνο στη σχεδίαση αλλά και στην τεχνολογία φέρνει στην κατηγορία των SUV το πρωτότυπο Gripz της Nissan που αποκαλύφθηκε στη Φρανκφούρτη.

Αυτό είναι λοιπόν το Nissan Gripz, που όπως υποστήριζε η Nissan είναι μια πολύ πρωτοποριακή και τεχνολογικά προηγμένη πρόταση στην κατηγορία των SUV. Με μήκος αμαξώματος ελαφρά μικρότερο από αυτό ενός Juke (4.1 μέτρα) αλλά πολύ μεγαλύτερο μεταξόνιο χάρη στους τοποθετημένους στις άκρες του αμαξώματος τροχούς, το Gripz είναι ένα πεντάθυρο, τετραθέσιο SUV με έντονο σπορ προσανατολισμό που συνδέει τον κόσμο της δυναμικής και της εκτός δρόμου οδήγησης. Σε πολλά σημεία το αμάξωμά του θυμίζει τις γραμμές των 350 και 370 Ζ, άλλωστε και το z στο τέλος του ονόματός του αυτό ακριβώς υποδηλώνει. Εντυπωσιακός ο τρόπος ανοίγματος και των θυρών, ενώ το εσωτερικό έχει βιομηχανική αισθητική και εξαιρετικά λιτή εικόνα, επηρεασμένο προφανώς από τους αγώνες όπου τα πάντα έχουν λειτουργικό και όχι αισθητικό ρόλο.

Στον τεχνολογικό τομέα το Gripz πρωτοτυπεί, καθώς οι τέσσερις τροχοί του παίρνουν κίνηση από αντίστοιχα ηλεκτρικά μοτέρ, ενώ ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί απλά σαν γεννήτρια φόρτισης των μπαταριών για να αυξάνει την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος. Το μοντέλο παραγωγής, που προφανώς φωτογραφίζει το επόμενο Juke, θα έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, κανονικούς κινητήρες turbo βενζίνης και diesel, ενώ δεν αποκλείεται μια υβριδική εκδοχή. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF AB του group Nissan – Renault την οποία θα χρησιμοποιεί και το επερχόμενο Micra.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!