Κορυφώνεται η μάχη μεταξύ Ρόσι, Λορένθο

Νίκος Τσιώκος
Κορυφώνεται η μάχη μεταξύ Ρόσι, Λορένθο
Η μάχη για τον τίτλο στο Moto GP κορυφώνεται, με τη διαφορά των 23 βαθμών μεταξύ Βαλεντίνο Ρόσι και Χόρχε Λορένθο να είναι μικρή πέντε αγώνες πριν το φινάλε.

Ενώ έχουν απομείνει πέντε αγώνες για το φινάλε της φετινής σεζόν του Moto GP, η μάχη για τον τίτλο κορυφώνεται. Με το πέρας και του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο, που ήταν το 13ο στο καλεντάρι, ο Βαλεντίνο Ρόσι εξακολουθεί να προηγείται στη βαθμολογία με 247 πόντους έναντι 224 του Χόρχε Λορένθο.

Ο Ισπανός έχασε σημαντικό έδαφος στη διεκδίκηση του τίτλου με την εγκατάλειψή του, όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Η διαφορά είναι στους 23 βαθμούς και όλα μπορούν να συμβούν μέχρι το τέλος. Βέβαια, ρόλο θα παίξει και το πώς οι δύο αναβάτες θα χειριστούν τον Μαρκ Μάρκεζ.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής έχει πολλές ατυχίες φέτος και έχει τεθεί από νωρίς εκτός... κόλπου, ωστόσο είναι ικανός για νίκες, καθώς και για να... μπερδέψει τις Yamaha και να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έτσι, λοιπόν, αναμένουμε να δούμε ποιος εκ των «Γιατρού», Λορένθο θα ανέβει στον... θρόνο του Moto GP για τη φετινή σεζόν.

Θα φτάσει τα 8 στο Moto GP και 10 σε όλες τις κατηγορίες ο Ρόσι ή θα... τριτώσει το καλό για τον Λορένθο; Πάντως, ό,τι και να γίνει, όπως πάει το... πράγμα, όλα δείχνουν ότι θα έχουμε μάχη μέχρι τελικής πτώσεως.

Η βαθμολογία μετά από 13 αγώνες

Ρόσι 247

Λορένθο 224

Μάρκεζ 184

Ιανόνε 159

Σμιθ 135

Ντοβιζιόζο 128

Πεντρόσα 109

Πετρούτσι 93

Π. Εσπαργκαρό 81

Κράτσλοου 79

Βινιάλες 69

Α. Εσπαργκαρό 66

Ρέντινγκ 63

Ερνάντεζ 41

Μπαζ 28

Μπαουτίστα 23

Μπαρμπέρα 23

Μίλερ 16

Χέιντεν 12

Μπραντλ 11

Πίρο 8

Λαβέρτι 7

Ντι Μέγκλιο 7

Αογιάμα 5

Ντε Ανγκέλις 2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!