Ρόσι: «Καλή και η πέμπτη θέση»

Νίκος Τσιώκος
Ρόσι: «Καλή και η πέμπτη θέση»
Ο Βαλεντίνο Ρόσι τόνισε πως είναι καλή και η πέμπτη θέση και ότι είναι πιο σημαντικό να κατακτήσει το πρωτάθλημα από το να πανηγυρίσει τη νίκη στο Μισάνο.

Για πρώτη φορά στη σεζόν ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν ανέβηκε στο βάθρο. Ο «Γιατρός» τερμάτισε πέμπτος στο Μισάνο, ωστόσο συμβιβάστηκε με αυτό το αποτέλεσμα και τόνισε πως είναι πιο σημαντικό να κατακτήσει τον τίτλο παρά να πάρει τη νίκη στο Σαν Μαρίνο, αφού ήταν το δεύτερο εντός έδρας Γκραν Πρι για τον Ιταλό.

«Είναι αλήθεια ότι ο τίτλος είναι πολύ πιο σημαντικός από το να κερδίσω αυτόν τον αγώνα. Είναι ο βασικός στόχος. Δυστυχώς, ο Χόρχε είχε ατύχημα και μπορούσα να πάρω άλλους 11 πόντους. Είναι καλό για το πρωτάθλημα, αλλά είναι κρίμα να χάσω το πόντιουμ επειδή ήθελα να φτάσω στην πρώτη τριάδα μπροστά σε όλους τους θεατές.

Ήταν τρελός αγώνας και όταν πρέπει να αλλάξεις μοτοσικλέτα χρειάζεσαι και τύχη και ταχύτητα. Η πέμπτη θέση είναι και πάλι καλό αποτέλεσμα, ανυπομονούμε για τον επόμενο αγώνα στην Αραγονία. Έχουν απομείνει πέντε αγώνες ακόμη και ο Λορένθο έχει την ικανότητα να κερδίσει καθένα.

Ο Μάρκεζ είναι επίσης δυνατός και υπάρχουν ακόμα πολλοί διαθέσιμοι βαθμοί. Η Αραγονία είναι πάντα δύσκολη πίστα, αλλά κάναμε κάποιες δοκιμές εκεί και οι χρόνοι μου δεν ήταν κακοί. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα και να φτάσουμε στο βάθρο. Είναι απίστευτο επειδή ο αριθμός των οπαδών εδώ στο Μισάνο ήταν φανταστικός!

Πρέπει να πω ευχαριστώ σε όλους για τη στήριξη. Είναι μεγάλο κρίμα επειδή ο αγώνας ήταν λίγο περίεργος, δεν μπορούσα να φτάσω στο βάθρο, αλλά σας ευχαριστώ όλους, είναι φανταστικό κι ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Ο Χόρχε έκανε λάθος κι έπεσε και αυξήσαμε τη διαφορά. Αυτό είναι το σημαντικό», είπε ο Ρόσι, που κυνηγάει το όγδοο πρωτάθλημα στο Moto GP και δέκατο σε όλες τις κατηγορίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!