Στο... κυνήγι του Σένα ο Χάμιλτον

Νίκος Τσιώκος
Στο... κυνήγι του Σένα ο Χάμιλτον
Τα ρεκόρ του Άιρτον Σένα στις σερί pole position και στις συνεχόμενες εκκινήσεις από την μπροστινή σειρά κυνηγάει ο Λιούις Χάμιλτον.

Την ενδέκατη pole position στη φετινή σεζόν κατέκτησε ο Λιούις Χάμιλτον στη Μόντσα. Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή ήταν η έβδομη σερί για τον Βρετανό, που κυνηγάει το ρεκόρ του Άιρτον Σένα.

Ο Βραζιλιάνος είχε σταματήσει στις 8 ξεκινώντας από την Ισπανία το 1988 για να σταματήσει στις ΗΠΑ το 1989. Ο Χάμιλτον άρχισε από το φετινό Γκραν Πρι του Μονακό και απέχει 1 ακόμα pole από το να... ισοφαρίσει το σερί του αείμνηστου Σένα.

Μάλιστα, σε αυτή την προσπάθεια δεν έχει κανέναν αντίπαλο από το τωρινό γκριντ, καθώς οι Φερνάντο Αλόνσο, Σεμπάστιαν Φέτελ έχουν μείνει στις 5 και δύσκολα θα κάνουν κάποιο σερί, ειδικά τη φετινή, αλλά και την επόμενη σεζόν.

Επίσης, ο Χάμιλτον κυνηγάει άλλο ένα ρεκόρ του Σένα, καθώς ο άλλοτε πιλότος των Lotus, McLaren και Williams έχει σταματήσει τις συνεχόμενες εκκινήσεις από την μπροστινή σειρά (πρώτη και δεύτερη θέση) στις 24, τη στιγμή που αυτός τις Mercedes έφτασε τις 20 το Σάββατο (5/9).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!