Αριβαμπένε: «Πυρήνας της Formula1 η Μόντσα»

Νίκος Τσιώκος
Αριβαμπένε: «Πυρήνας της Formula1 η Μόντσα»
Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε τόνισε πως η Μόντσα αποτελεί πυρήνα της Formula1 μαζί με κάποιες άλλες πίστες και ότι η Ferrari δεν εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του σπορ.

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Μόντσα στη Formula1, με το τωρινό συμβόλαιο να λήγει στο τέλος του 2016.

Συμφωνία ακόμα μεταξύ των ανθρώπων της πίστας και της διοίκησης του σπορ δεν υπάρχει προς το παρόν και αν δεν έχουμε ούτε μέσα στο Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο διεξάγεται το Γκραν Πρι της Ιταλίας, τότε κατά πάσα πιθανότητα η F1 θα είναι πιο... φτωχή από το 2017 και μετά χωρίς τον «Ναό της Ταχύτητας».

Πάντως, υπήρξε ένα σενάριο που ήθελε τη Ferrari να εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, κάτι που διέψευσε ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε. Ο επικεφαλής της Scuderia χαρακτήρισε το θρυλικό σιρκουί ως πυρήνα της Formula1 μαζί με μερικές ακόμα πίστες. «Το ότι παίζεις ρόλο είναι μεγάλη κουβένται.

Εννοώ ότι δε διαπραγματευόμαστε με τον Μπέρνι (Έκλεστοουν). Δεν είναι δουλειά μας, δεν είναι δική μας ευθύνη. Το Γκραν Πρι της Ιταλίας είναι η Μόντσα. Η μόνη φωτογραφία που είδα στο Μαρανέλο, του Έντσο Φεράρι, είναι από τη Μόντσα.

Έχω πει πολλές, πολλές φορές ότι κατά τη γνώμη μου η Μόντσα, το Σπα, το Χόκενχαϊμ, το Σίλβερστοουν και το Μονακό είναι ο πυρήνας της Formula1. Πρέπει να τον προστατεύσουμε. Αν χάσουμε τον πυρήνα, θα χάσουμε το σόου.

Μπορούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπερασπιστούμε το Γκραν Πρι και η δήλωση είναι η εξής: το Γκραν Πρι της Ιταλίας είναι η Μόντσα», ήταν τα λόγια του. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι θα αποτελέσει πλήγμα για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού η πιθανή απώλεια της Μόντσα, που έχει απουσιάσει από το καλεντάρι μόνο μία χρονιά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!