Ζωντανεύει η ψηφιακή Bugatti

Γιώργος Βαρίνος
Ζωντανεύει η ψηφιακή Bugatti
Το αυτοκίνητο που δημιούργησαν οι σχεδιαστές της Bugatti για το διάσημο παιχνίδι Gran Turismo, θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Εδώ και καιρό η Bugatti ετοιμάζει τη διαδοχή της Veyron, με πρωτότυπα βασισμένα στο αμάξωμα αυτής αλλά με δεκάδες προσθήκες και αλλαγές. Με αφορμή την ένταξη στο διάσημο παιχνίδι Gran Turismo της δικής της πρότασης, δηλαδή του Vision Gran Turismo, έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες του ψηφιακού της δημιουργήματος. Ταυτόχρονα όμως ανακοίνωσε ότι ένα πρωτότυπο πανομοιότυπο με την ψηφιακή εκδοχή, θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 17 Σεπτεμβρίου.

Προφανώς το Vision Gran Turismo δείχνει ξεκάθαρα το σχεδιαστικό στόχο της Bugatti, καθώς διατηρεί τόσο τα εμβληματικά στοιχεία της μάρκας, όπως την τεράστια μάσκα σε σχήμα πέταλου, ωστόσο ενσωματώνει και πολλά στοιχεία από πρωτότυπα των αγώνων αντοχής. Διατηρώντας άμεσα το αισθητικό της αποτύπωμα ως Bugatti, η Vision Gran Turismo είναι σαφώς πιο επιθετική και «άγρια» από την Veyron με τα τεράστια splitter, την αεροτομή και το διαχύτη να κυριαρχούν οπτικά. Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες η αντικαταστάτης της Veyron θα ονομάζεται Chiron και στόχος είναι οι ίπποι να εκτοξευθούν στους… 1.500 για μια τελική που πιθανώς θα ξεπερνά κατά τι τα 400 χλμ./ώρα. Έχει, βλέπετε, μια φήμη να διατηρήσει η Bugatti, αυτή του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!