Pick Up παρουσίασε η Renault (pic+video)

Γιώργος Βαρίνος
Pick Up παρουσίασε η Renault (pic+video)
Με την ονομασία Alaskan η Renault ανακοίνωσε το μοντέλο που θα επιτρέψει την είσοδό της και στη δημοφιλή κατηγορία των ελαφρών ημιφορτηγών ενός τόνου.

Το Renault Alaskan, που η γαλλική εταιρεία παρουσίασε ως πρωτότυπο αλλά ανακοίνωσε την παραγωγή του το πρώτο τετράμηνο του 2016, αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα στη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της, που είναι η πρώτη σε πωλήσεις στην Ευρώπη εδώ και 17 συνεχόμενα χρόνια. Προφανώς χρησιμοποιώντας ως βάση το δημοφιλές Nissan Navara, το οποίο επίσης στη νέα του εκδοχή, την NP300, θα λανσαριστεί στις αρχές του 2016, εισέρχεται με αξιώσεις στην κατηγορία των ημιφορτηγών ωφέλιμου φορτίου 1 τόνου.

Το Alaskan διαθέτει δυναμική σχεδίαση και έντονη προσωπικότητα, που το φέρνει εμπρός από τον ανταγωνισμό όσον αφορά το κοινό που επιλέγει ελαφρύ ημιφορτηγό με στόχο να καλύψει τις ανάγκες ενός ιδιαίτερου lifestyle και όχι καθαρά επαγγελματικές. Από την άλλη πλευρά, το Alaskan, παρότι στην πρωτότυπη μορφή του παρουσιάζεται μόνο ως πενταθέσιο, θα διατίθεται και με μικρότερη καμπίνα δύο θέσεων, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των επαγγελματιών που επιθυμούν μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης.

Όπως ανακοίνωσε η Renault, στο νέο της pick up θα χρησιμοποιήσει κινητήρα dci με δύο Turbo, προφανώς τον τετρακύλινδρο 2,3 λίτρων που θα χρησιμοποιείται και στο επερχόμενο Nissan Navara, σε εκδόσεις ισχύος 160 και 190 ίππων. Η κατηγορία των ανοιχτών ημιφορτηγών και ειδικότερα αυτών με διπλή καμπίνα φαίνεται πως θέλγει ολοένα και περισσότερους κατασκευαστές, καθώς ήδη η Mercedes έχει ανακοινώσει το δικό της μοντέλο για το 2017, ενώ αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν και στην Jeep για ένα Wrangler pick up με την ίδια ημερομηνία παραγωγής περίπου.

Για όσους ωστόσο θυμούνται και την πρόσφατη παρουσίαση του Duster Oroch, η Renault διευκρίνισε ότι το μοντέλο αυτό αφορά μόνο την αγορά της λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!