Χούλκενμπεργκ διετίας στη Force India

Νίκος Τσιώκος
Χούλκενμπεργκ διετίας στη Force India
Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Force India και θα συνεχίσει να τρέχει για λογαριασμό της ινδικής ομάδας. «Νιώθω σαν στο σπίτι μου», δήλωσε ο Γερμανός.

Όσο ήταν... ανοιχτή η μία θέση στη Ferrari, το όνομά του... έπαιζε για αντικαταστάτης του Κίμι Ραϊκόνεν. Αφού η Scuderia ανακοίνωσε την ανανέωση του Iceman, το πιο πιθανό σενάριο για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ ήταν να παραμείνει στη Force India. Αυτό επιβεβαιώθηκε την Τρίτη (1/9), με τον 28χρονο πιλότο να υπογράφει διετές συμβόλαιο με την ινδική ομάδα.

Έτσι, θα συνεχίσει με τα χρώματα αυτής για πέμπτη χρονιά, καθώς η πρώτη του ήταν το 2011 ως δοκιμαστής πριν πάρει θέση βασικού πιλότου την επόμενη χρονιά. Εξαίρεση αποτέλεσε το 2013, όταν πήγε στη Sauber, με τον ίδιο να δηλώνει πως νιώθει σαν στο σπίτι του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκλήρωσα και ανακοίνωσα τα σχέδιά μου για το μέλλον.

Ξέρω αυτή την ομάδα και νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ. Η πρόοδος που έχει δείξει η ομάδατα τελευταία δύο χρόνια με έχει πραγματικά εντυπωσιάσει και μου δίνει αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Είναι ωραίο γκρουπ ανθρώπων, που πεινούν για επιτυχία και θέλουν να συνεχίσουν τη βελτίωση χρόνο με τον χρόνο.

Θέλω να εξακολουθήσω να μεγαλώνω με αυτή την ομάδα, καθώς ανεβαίνουμε ολοένα και περισσότερο στο γκριντ», ήταν τα λόγια του. Από τη μεριά του, ο Βιτζέι Μαλία τόνισε πως είναι εκ των μεγαλύτερων οπαδών του Χούλκενμπεργκ.

«Δεν είναι μυστικό ότι είμαι ένας από τους μεγαλύτερους οπαδούς του Νίκο και είναι φανταστικό που τον επιβεβαιώνουμε ως τον οδηγό μας για τις επόμενες δύο σεζόν. Έχει ξοδέψει μαζί μας σχεδόν τέσσερα χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα τον έχουμε δει να εξελίσσεται σ' έναν από τους καλύτερους οδηγούς στον κόσμο.

Ο Νίκο έχει την ταχύτητα, την τεχνική γνώση και την ωριμότητα να μας βοηθήσει να πετύχουμε μερικά καλά αποτελέσματα τα ερχόμενα χρόνια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσουμε να του προσφέρουμε το μονοθέσιο που ταιριάζει στο ταλέντο του», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας της Force India.

Με αυτόν τον τρόπο, «καπαρώθηκε» μία ακόμη θέση στο γκριντ της Formula1 για το 2016, με τις κενές που μένουν να είναι, πλέον, δέκα, τη στιγμή που αναμένεται να μειωθούν κι άλλο, καθώς δε σκοπεύουν να αλλάξουν οδηγούς οι Red Bull, Toro Rosso, ενώ και η Williams επιθυμεί να διατηρήσει τον Βαλτέρι Μπότας δίπλα στον Φελίπε Μάσα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!