Θα γίνει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων το Ιστανμπούλ Παρκ

Νίκος Τσιώκος
Θα γίνει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων το Ιστανμπούλ Παρκ
Η πίστα Ιστανμπούλ Παρκ, που κατασκευάστηκε για αγώνες Formula1, θα γίνει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, σύμφωνα με τούρκικο μέσο ενημέρωσης.

Το 2005 κατασκευάστηκε το Ιστανμπούλ Παρκ, με σκοπό να φιλοξενήσει αγώνες της Formula1. Κάτι που έγινε από εκείνη τη χρονιά μέχρι και το 2011, όταν αποφασίστηκε να αποσυρθεί από το καλεντάρι το Γκραν Πρι της Τουρκίας.

Αυτό έγινε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, με τον κόσμο να... απέχει από τον αγώνα για να μείνουν εκτός οι γείτονες. Ενδεχόμενο επιστροφής στο μέλλον δεν... παίζει με την καμία και η εν λόγω πίστα θα πάψει να υπάρχει.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα todayszaman.com, αυτή θα μετατραπεί σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, που θα ονομάζεται πλέον Istanbul Park Auto Market, θα ανοίξει στις 9 Σεπτεμβρίου και θα διαθέσει 3100 οχήματα στους πελάτες.

Η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε, αφού το σιρκουί δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ, μετά την απομάκρυνση του GP της Τουρκίας από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι για την κατασκευή του Ιστανμπούλ Παρκ ξοδεύτηκαν 290 εκατομμύρια δολάρια, με τους διοργανωτές του Γκραν Πρι της γειτονικής χώρας να μπαίνουν στην F1 με υψηλές προσδοκίες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!