Με 192 ίππους το Seat Ibiza Cupra

Γιώργος Βαρίνος
Με 192 ίππους το Seat Ibiza Cupra
To Ibiza Cupra ανανεώθηκε και εκτός από νέα στοιχεία εμφάνισης και εξοπλισμού, απέκτησε και κινητήρα 1.8 TSi με 192 ίππους.

Η Seat ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής της νέας έκδοσης του Ibiza Cupra, που πλέον δεν θα διατίθεται με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.4 TSi των 180 ίππων. Το ανανεωμένο Cupra έχει κάτω από το καπό του τον επίσης τετρακύλινδρο 1.8 TSi, ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 192 ίππους -12 περισσότερους σε σχέση με τον 1.4- και ροπή 320 Nm, από 250 του προηγούμενου κινητήρα. Το νούμερο της ροπής, άλλωστε, είναι και το πιο ισχυρό στοιχείο της νέας μονάδας κίνησης, καθώς εκτός του γεγονότος ότι είναι σημαντικά μεγαλύτερη, αποδίδεται και σε χαμηλότερες στροφές λειτουργίας του κινητήρα, μόλις στις 1.450 και παραμένει σταθερή έως τις 4.200. Με αυτό το δεδομένο, οι επιδόσεις του Ibiza Cupra είναι πολύ καλές, με τελική ταχύτητα 235 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Ταυτόχρονα, η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 6,0 λίτρα/100 χλμ.

Πέρα από τις μικρές αισθητικές αλλαγές στο αμάξωμα, τα νέα χρώματα και τις νέες επενδύσεις στο εσωτερικό, σημαντική βελτίωση στο νέο Cupra αποτελεί η υιοθέτηση ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, που μαζί με την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και του κινητήρα, ελέγχονται από τον οδηγό μέσω διακόπτη με δύο επιλογές, sport και comfort. Ταυτόχρονα μεγάλη πρόοδος έχει συντελεστεί στο σύστημα infotainment, που πλέον ονομάζεται Seat Full Link και επιτρέπει τη σύνδεση με συσκευές iOS και Android, την πρόσβαση στο διαδίκτυο και την υποστήριξη εφαρμογών της Seat. Παράλληλα, η λειτουργία MirrorLink επιτρέπει την εμφάνιση στην οθόνη του αυτοκινήτου όλων των λειτουργιών ενός smartphone ή tablet και την πλήρη σύνδεση ώστε ο οδηγός να έχει πάντα πρόσβαση στις προσωπικές του συσκευές, στο ίδιο ακριβώς λειτουργικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!