Επαναστάτρια με αιτία!

Γιώργος Βαρίνος
Επαναστάτρια με αιτία!
Η αμερικανική επανάσταση έχει όνομα, αλλά και τη μορφή μιας εξωτικής μοτοσικλέτας, ενώ εκτυλίσσεται στο Μπέρμιγχαμ της Πολιτείας της Αλαμπάμα.

Η Confederate Motors δημιουργεί μια «διαστημική» μοτοσυκλέτα με ισχύ 200 ίππων από έναν κινητήρα V-twin ως εξέλιξη της γνωστής -ειδικά για συλλέκτες- σειράς Fighter. Κατασκευασμένη αποκλειστικά από αεροπορικό αλουμίνιου, τιτάνιο και εξωτικά κράμματα, διαθέτει μια προηγμένη σχεδίαση του πλαισίου που ενσωματώνει τόσο τον κινητήρα όσο και τη μετάδοσης, η P51 Combat Fighter υπόσχεται πρωτοφανείς επιδόσεις από οποιαδήποτε μοτοσικλέτα στην κατηγορία.

Η P51 Combat Fighter φυσικά δανείζεται το όνομά της από το γνωστό P51 Mustang, το καταδιωκτικό αεροπλάνο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου που άφησε εποχή.

Η P51 είναι χτισμένη γύρω από ένα πλαίσιο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από το ειδικό, 6061-T6 αεροδιαστημικής ποιότητας billet αλουμίνιο. Ο κυβισμός φτάνει πλέον τις 132 κυβικές ίντσες (δηλαδή τα 2.163 κ.εκ.) και η ιπποδύναμη έχει εκτόξευτει στους 200 ίππους. Η ροπή βρίσκεται στα 23.5 κιλά και για μοτοσυκλέτα είναι ένα υπερβολικό νούμερο. Μάλιστα για να καταφέρει να φτάσει στον τροχό αυτή η πρωτοφανής δύναμη, από τον αερόψυκτο κινητήρα, διοχετεύεται μέσω του ολοκαίνουργιου CX4 κιβωτίου που είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και προέρχεται από τους αγώνες dragster.

Οι ιδιαιτερότητες της σχεδίασης περιλαμβάνουν διαφανή δοχεία καυσίμου και λαδιού, τα οποία είναι ενσωματωμένα στο πλαίσιο, ενώ πολλές είναι οι βελτιώσεις στον γνωστό σε σχεδίαση κινητήρα της Confederate Motors. H αύξηση της ισχύος επιτεύχθηκε μέσω των νέων κυλινδροκεφαλών και ενός καινοτόμου σύστηματος εισαγωγής αέρα.

Στο θέμα της επιβράδυνσης η Confederate Motors, εμπιστεύτηκε τον Γάλλο ειδικός Beringer, ο οποίος
προμήθευσε την P51 με το κιτ 4D Aerotek που διαθέτει με ακτινικές δαγκάνες.

Τέλος το κάθισμα έχει μεγαλώσει από το μεγέθους Walkman μαξιλάρι του P120, σε μια σέλα με επιφάνεια περίπου στο μέγεθος ενός μίνι iPad. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εδώ υπάρχει μια βελτίωση…

Φυσικά η P51 με βάρος 226.5 κιλά, απευθύνεται σε ένα περιορισμένο κοινό που σκοπό έχει τον εντυπωσιασμό και όχι την εργονομία ή την λειτουργικότητα… Υπολογίστε τιμή γύρω στις 113.000 $ και αν κλείσετε από τώρα μία από τις 61 μοτοσυκλέτες P51 Combat Fighter που θα κατασκευαστούν, τότε η Confederate Motors θα σας κάνει έκπτωση 10.000$!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!