Κέρδος 10% για Toyota

Νίκος Τσιώκος
Κέρδος 10% για Toyota
Κέρδος 10% παρουσίασε η Toyota το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική μάρκα, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπήρξε στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως, στην Κίνα.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά παρουσίασε κέρδος η Toyota, όπως γνωστοποίησε η ιαπωνική μάρκα την Τρίτη (4/8). Αυτό ήταν ύψους 10% για το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος με τις πωλήσεις να αγγίζουν τα 646,39 δις γεν, που σημαίνει 5,22 δις δολάρια.

Ωστόσο, έπεσαν κατά 0,4% οι παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις, που έφτασαν τα 2,502 εκατομμύρια οχήματα κατά το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου. Από εκεί και πέρα, είναι αξιοσημείωτο ότι το εν λόγω κέρδος για την Toyota Motor Corp. ήρθε τη στιγμή που στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο, υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός στις τιμές, με της πωλήσεις στους... γείτονές της να πέφτει κατά 0,1% το τρίμηνο Ιανουάριος-Μάρτιος.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι παρά το γεγονός πως η Volkswagen ξεπέρασε την Toyota σε πωλήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2015, η ιαπωνική φίρμα παρέμεινε μπροστά στη λίστα με τα κέρδη. Μάλιστα, αυτά εκτιμώνται στα 26 δις δολάρια, που είναι σχειδόν διπλάσια σε σύγκριση με τα 14,8 δις δολάρια που εκτιμώνται για τη Volkswagen.

Τέλος, από αυτά η Toyota θα ξοδέψει τα 1,4 δις για δημιουργία εγκαταστάσεων σε Μεξικό και Κίνα, γεγονός που θα της προσθέσει 300 χιλιάδες οχήματα παραγωγής μέχρι το 2019.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!