Στο Amazon οι πρώην Top Gear

Γιώργος Βαρίνος
Στο Amazon οι πρώην Top Gear
Πολύς λόγος έγινε για την τηλεοπτική στέγη των Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι, η οποία έκλεισε τελικά στην καλωδιακή τηλεόραση του Amazon.

Από τον περασμένο Μάρτιο που σταμάτησε η μετάδοση του Top Gear λόγω της απόλυσης του κεντρικού της παρουσιαστή Τζέρεμι Κλάρκσον, η φιλολογία σχετικά με το που θα έβρισκε στέγη η τρόικα της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής παγκοσμίως φούντωσε. Οι Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι είχαν αποφασίσει να μείνουν ενωμένοι και αρχικά οργάνωσαν live παρουσιάσεις ενός μεγάλου σόου σε πρωτεύουσες του κόσμου, το οποίο είναι ακόμα σε εξέλιξη. Στη φημολογία της τηλεοπτικής τους στέγης έδωσε τέλος ένα tweet του Κλάρκσον που ανάφερε πως «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που οι Χάμοντ, Μέι και εγώ υπογράψαμε συμφωνία με το Amazon Video».

Την ίδια στιγμή το Amazon ανακοίνωσε ότι οι διάσημοι παρουσιαστές θα ξεκινήσουν γυρίσματα αργότερα μέσα στη χρονιά, με σκοπό η μετάδοση της εκπομπής τουw, το όνομα της οποίας δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό, να ξεκινήσει αρχές του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση των πρώην του Top Gear με ελεύθερα κανάλια είχε αποκλειστεί, καθώς στο συμβόλαιό τους υπήρχε ρήτρα μη ανταγωνισμού με το BBC έως και το 2017. Ακριβώς αυτός ήταν και ο λόγος που ως πιο πιθανοί εργοδότες για τον Κλάρκσον και την παρέα του ήταν τα αμερικανικά καλωδιακά δίκτυα, όπως το Netflix αρχικά και τελικά το Amazon. Σε κάθε περίπτωση, η αμερικανική εταιρεία υπολογίζει να αυξήσει σημαντικά τους Βρετανούς συνδρομητές της στην υπηρεσία Amazon Prime, μέσα από την οποία θα μεταδίδεται η νέα εκπομπή των Κλάρκσον, Χάμοντ και Μέι, βασιζόμενη στην τεράστια δημοφιλία των τριών και φυσικά στην ογκώδη φιλολογία που ακολούθησε τη διακοπή της συνεργασίας τους με το BBC.

Το οποίο, όπως γράψαμε και πριν δύο μέρες, φαίνεται να επιστρατεύει ακόμα και τον Τζένσον Μπάτον, τον οδηγό στην Φόρμουλα 1 για την ομάδα της Mclaren – Honda και πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, ως δεύτερου παρουσιαστή μαζί με τον Κρις Έβανς στο νέο κύκλο εκπομπών του Top Gear.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!