Ολοκληρώθηκε το Volvo Ocean Race

Γιώργος Βαρίνος
Ολοκληρώθηκε το Volvo Ocean Race
Ένας εμβληματικός ιστιοπλοϊκός αγώνας με αύρα… αυτοκινήτου, έφτασε στο τέλος του και φέτος με αξιοσημείωτη επιτυχία.

Με θρίαμβο της ιστιοπλοϊκής ομάδας Abu Dhabi Ocean Racing ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν εννέα ολόκληρους μήνες, με τα σκάφη να τερματίζουν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ο ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος Volvo Ocean Race 2014-15. Η έμπνευση να διεξαχθεί το Volvo Ocean Race 2014-15 με ενιαίο τύπο σκάφους, “One Design” όπως αποκαλείται στην ιστιοπλοϊκή γλώσσα, συνέτεινε στον πολύ έντονο ανταγωνισμό κλείνοντας την ψαλίδα που παραδοσιακά δημιουργούσαν οι διαφορετικές οικονομικές δυνατότητες κάθε ομάδας. Μεγάλος νικητής του Volvo Ocean Race 2014-15 η ομάδα Abu Dhabi Ocean Racing, με skipper τον Βρεταννό Ίαν Γουόκερ (Ian Walker), που τερμάτισε στην πρώτη θέση με 24 βαθμούς. Για τον Ίαν Γουόκερ, πρώτο Βρεταννό που κατακτά το επίζηλο τρόπαιο, αυτό ήταν το τρίτο του Volvo Ocean Race ενώ έχει επιπρόσθετα να επιδείξει και δύο ασημένια ολυμπιακά μετάλλια, το 1996 και το 2000!

Στη δεύτερη θέση, με 29 βαθμούς, τερμάτισε το σκάφος της Team Brunel από την Ολλανδία ενώ στην τρίτη θέση με 33 βαθμούς τερμάτισε το σκάφος της Dongfeng Race Team από την Κίνα. Ακολούθησαν με 34 βαθμούς τα σκάφη των Mapfre (Ισπανία) και Team Alvimedica (Τουρκία/ΗΠΑ), με την ισπανική ομάδα να είναι τυπικά τέταρτη λόγω της νίκης της στον παράκτιο αγώνα στο Γκέτεμποργκ, ενώ στην έκτη και έβδομη θέση τερμάτισαν τα σκάφη των Team SCA (Σουηδία, με αμιγώς γυναικείο πλήρωμα) και Team Vestas Wind (Δανία) με 51 και 60 βαθμούς αντίστοιχα.

Το Volvo Ocean Race 2014-15 αναδείχθηκε αναμφίβολα ο πιο επιτυχημένος αγώνας όλων των εποχών, τουλάχιστον όσον αφορά την προβολή, την επικοινωνία και την προσέλκυση του ενδιαφέροντος ανά την υφήλιο. Το επόμενο Volvo Ocean Race 2017-18 θα ξεκινήσει και πάλι από το Αλικάντε της Ισπανίας. Και στο Volvo Ocean Race 2017-18 θα χρησιμοποιηθεί ως σκάφος το Volvo Ocean 65. Μάλιστα, τα επτά ιστιοπλοϊκά του εφετινού αγώνα είναι σε άριστη κατάσταση και θα δοθούν προς χρήση στις νέες ομάδες, με περισσότερα να προστίθενται ανάλογα με τις συμμετοχές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!