Τα παιδιά της Red Bull στις πρώτες θέσεις

Νίκος Τσιώκος
Τα παιδιά της Red Bull στις πρώτες θέσεις
Τέσσερα παιδιά της Red Bull βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις του αγώνα της Ουγγαρίας. Σεμπάστιαν Φέτελ, Ντανιίλ Κβιάτ, Ντάνιερ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν στην πρώτη τετράδα.

Μπορεί η νίκη του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ουγγαρία (έπιασε τον Άιρτον Σένα στις 41 νίκες) να ήταν με τα χρώματα της Ferrari, όμως αυτή που... καμαρώνει ήταν η Red Bull. Ο Γερμανός από το πρόγραμμα νεαρών οδηγών των «κόκκινων ταύρων» πήρε μία θέση στη Formula1, όπως έγινε και με τους Ντανιίλ Κβιάτ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, Μαξ Φερστάπεν.

Οι τέσσερις προαναφερθέντες κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στο Ουγγαρόρινγκ, με την αυστριακή ομάδα να είναι υπερήφανη για τα παιδιά της. Από εκεί και πέρα, ο Κβιάτ έγινε ο δεύτερος νεότερος σε ηλικία πιλότος που ανέβηκε στο βάθρο σε ηλικία 21 ετών και 91 ημερών. Για 18 ημέρες τον... τρώει ο Φέτελ, που είχε την πρώτη του παρουσία στο πόντιουμ στην Ιταλία το 2008, όταν πανηγύρισε και την πρώτη του νίκη στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Επίσης, ήταν το πρώτο βάθρο για Ρώσο, μετά τον Βιτάλι Πετρόφ το 2011, όταν είχε τερματίσει τρίτος. Από εκεί και πέρα, για πρώτη φορά μετά τη Σιγκαπούρη πέρυσι η Red Bull είχε αμφότερα τα μονοθέσιά της στο πόντιουμ, ενώ ο Μαξ Φερστάπεν είχε την ευκαιρία να έχει την πρώτη του παρουσία στο βάθρο (τερμάτισε τέταρτος) στον ίδιο αγώνα που το έπραξε και ο πατέρας του Γιος το 1994.

Από την πλευρά της, η McLaren είδε για πρώτη φορά και τα δύο μονοθέσιά της εντός των βαθμών, έπειτα από το περσινό Γκραν Πρι της Βραζιλίας με πέμπτο τον Φερνάντο Αλόνσο και ένατο τον Τζένσον Μπάτον. Μάλιστα, ο Ισπανός ήταν μπροστά και από τις δύο Mercedes, η οποία δεν είχε ούτε ένα μονοθέσιο στο βάθρο, ύστερα από 28 συνεχείς παρουσίες εκεί.

Τέλος, η Force India είχε την πρώτη διπλή εγκατάλειψη μετά το Γκραν Πρι των ΗΠΑ πέρυσι, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Παστόρ Μαλντονάντο δέχτηκε τρεις ποινές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η πρώτη ήταν για τη σύγκρουση με τον Σέρχιο Πέρεζ, η δεύτερη για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας στο πιτ λέιν και η τρίτη για προσπέραση υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!