Έπιασε τον Σένα ο Φέτελ

Νίκος Τσιώκος
Έπιασε τον Σένα ο Φέτελ
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ισοφάρισε τον Άιρτον Σένα στις 41 νίκες και πλέον κυνηγάει τους Αλέν Προστ και Μίκαελ Σουμάχερ. Σταμάτησε το σερί της Mercedes στα πόντιουμ.

Μεγάλη νίκη για τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ουγγαρία, με την οποία έφτασε τις 41 στην καριέρα του. Με αυτόν τον τρόπο, έπιασε τον Άιρτον Σένα στην τρίτη θέση της λίστας με τους νικητές όλων των εποχών. Ο Γερμανός... ισοφάρισε τον Βραζιλιάνο και, πλέον, έχει μόνο δύο στόχους για να βρεθεί στην κορυφή.

Μπροστά του τώρα έχει μόνο τους Αλέν Προστ και Μίκαελ Σουμάχερ, οι οποίοι μετράνε 51 και 91 νίκες, αντίστοιχα. Θα τα καταφέρει ο «Σεμπ»; Το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί στην πίστα, με τον 28χρονο να θέλει πολλά... ψωμιά ακόμα. «Είναι κάτι απίστευτο το ρεκόρ του Σένα. Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια», σχολίασε ο Φέτελ.

Από εκεί και πέρα, αυτή ήταν η πρώτη επικράτησή του επί ουγγρικού εδάφους, καθώς και η 21η νίκη του σε διαφορετικό Γκραν Πρι πλησιάζοντας το ρεκόρ, που επίσης κατέχει ο Μίκαελ Σουμάχερ και είναι 22.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά μετά το Γκραν Πρι της Βραζιλίας το 2013 δεν είδαμε ούτε ένα μονοθέσιο της Mercedes στο βάθρο. Το σερί των «ασημί βελών» στο πόντιουμ σταμάτησε στα 28, ακόμα κι αν είχαν έστω το ένα από τα δύο «όπλα» τους εκεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!