Το μεγάλο κόλπο του Αλέξη Τσίπρα

Πέτρος Πιτσίνης Πέτρος Πιτσίνης
Το μεγάλο κόλπο του Αλέξη Τσίπρα
O Πέτρος Πιτσίνης γράφει για τον Ελληνα Πρωθυπουργό και το Plan C, που θα δημιουργήσει στη Βουλή ένα πανίσχυρο πλειοψηφικό ρεύμα υπέρ του τρίτου Μνημονίου.

Ευρώ ή δραχμή; Μνημόνιο ή αντιμνημόνιο; Grexit ή Ευρωζώνη; Ανατολή ή Δύση; Πούτιν και Ομπάμα ή Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ; Ο εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται, όμως ο Πρωθυπουργός έχει στα σκαριά το Plan C, που θα του εξασφαλίσει μία ονειρεμένη πλειοψηφία στη Βουλή, χωρίς να χρειαστεί να κάνει παραχωρήσεις στην αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Τσίπρας θα απευθύνει στους 300 βουλευτές τις επόμενες ημέρες ένα τελεσίγραφο, μπροστά στο οποίο θα μοιάζουν με χάδι οι απαιτήσεις του χερ Σόιμπλε! Ο Αλέξης θα ανακοινώσει, ότι όποιος εθνοπατέρας θα ψηφίζει από εδώ και εμπρός ΟΧΙ στα μνημονιακά νομοσχέδια, θα χάνει αυτόματα το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου! Γιαυτό και το σατανικό σχέδιο ονομάζεται Plan C, από το αρχικό γράμμα της λέξης Car! Γελάτε; Στη συμφωνία που έφερε ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες αντιστέκονται καμιά σαρανταριά ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, με τον Γιάνη στον ρόλο του μπαλαντέρ.

Η μνημονιακή πλειοψηφία φτάνει με το ζόρι τους 230 βουλευτές, όμως οι επόμενες ψηφοφορίες περιλαμβάνουν καυτές πατάτες α λα Χαϊκάλη και οι Σαμαροβενιζελοθεοδωράκηδες θα έχουν δυσκολίες να πείσουν το δικό τους ποίμνιο. Ο κίνδυνος να αρχίσει να φυλλορροεί το μέτωπο υπέρ της συμφωνίας με τους Θεσμούς -δανειστές, εταίρους, τοκογλύφους, εκβιαστές, πραξικοπηματίες, διαλέγετε και παίρνετε- είναι πλέον ορατός. Ωστόσο η πλειοψηφία υπέρ των βουλευτικών αυτοκινήτων είναι μπετόν αρμέ και διακομματική. Πάνω από 230 πατέρες του έθνους παραμέρισαν μετά τις τελευταίες εκλογές τις βαθιές ιδεολογικές διαφορές τους μπροστά στο συμφέρον της Ελλάδας και αποφάσισαν με βαριά καρδιά, να κάνουν χρήση αυτού του επαχθούς προνομίου. Για την ακρίβεια, μόνον 67 βουλευτές υπέκυψαν στον λαϊκισμό και αρνήθηκαν ένα κρατικό Ι.Χ.

Οι 47 ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας τα 2/3 έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την υπόδειξη του Αλέξη Τσίπρα, να μην παραλάβουν βουλευτικά αυτοκίνητα. Στα υπόλοιπα κόμματα οι πλειοψηφίες των «αυτοκινητάδων» ήταν σταλινικού επιπέδου. Δεν τους αδικώ. Πώς να προσφέρεις στον τόπο σου, αν δεν σου χορηγεί τουλάχιστον ένα βουλευτικό αμάξι; Και πώς να τα βγάλεις πέρα με τα έξι ψωροχιλιάρικα της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης (χώρια τα εξτραδάκια), αν χρειάζεται να βάζεις από την τσέπη σου ένα πεντακοσάρικο για το ιδιωτικό σου αυτοκίνητο;

Προσωπικά με καλύπτει απόλυτα η σχετική – και άκρως αποστομωτική- ανάρτηση στο Facebook του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στο νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει "εκτός έδρας" να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;». Ελα μου ντέ! Μία ανάρτηση σταθμός για το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την οποία ξεμπροστιάζει ο Διαμαντόπουλος την πουλημένη ΓΣΕΕ των εργατοπατέρων, ανταποκρίνεται στο περί Δικαίου αίσθημα και αναβαθμίζει σίγουρα το βουλευτικό αξίωμα!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!

Πέτρος Πιτσίνης
Πέτρος Πιτσίνης