Αυτό είναι το Renault Talisman (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτό είναι το Renault Talisman (video)
Το νέο μεσαίο Renault με την ονομασία Talisman αποκαλύφθηκε μόλις σε εκδήλωση της εταιρείας στην πόλη Σαντιγί της Γαλλίας.

Ο CEO του Group Renault, o Κάρλος Γκον, αποκάλυψε στις 15:30 ώρα Ελλάδας σήμερα το νέο μεσαίο μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, το οποίο εγκαταλείπει το όνομα Laguna και ονομάζεται Talisman. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στο τέλος της χρονιάς και θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο κοινό στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Το Talisman βασίζεται στο πλαίσιο του νέου Espace και έχει το μεγαλύτερο μήκος με 4,85 μέτρα στην κατηγορία D, πλάτος 1,87 μέτρα και ύψος 1,46 μέτρα. Το μεταξόνιο των 2,8 μέτρων επιτρέπει ένα πολύ άνετο και ευρύχωρο εσωτερικό, που όπως υποστηρίζει η Renault θέτει νέα δεδομένα στην κατηγορία του. Ανάλογα μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών, με όγκο 609 λίτρα. Τεχνολογικά το Talisman επίσης ξεχωρίζει, καθώς προσφέρει, ανάλογα με την έκδοση, ενεργητική ανάρτηση και ενεργητική τετραδιεύθυνση, οι οποίες προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του οδηγού μέσω του συστήματος Multi Sense. Το σύστημα αυτό επιτρέπει στον οδηγό να διαλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προεπιλεγμένα προγράμματα οδήγησης αυτό που του ταιριάζει περισσότερο (Neutral, Comfort, Eco και Sport), ενώ υπάρχει και μια πέμπτη επιλογή, η Perso, η οποία ρυθμίζεται πλήρως από τον οδηγό στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του. Τα προγράμματα οδήγησης επεμβαίνουν στη λειτουργία του κινητήρα, της τετραδιεύθυνσης, των ενεργών αμορτισέρ και του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη EDC, έξι ή εφτά σχέσεων ανάλογα με την έκδοση. Ταυτόχρονα μπορούν να μεταβάλλουν τον εσωτερικό φωτισμό, ακόμα και την ένταση του ηχοσυστήματος.

Στο τομέα των κινητήρων υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές του τετρακύλινδρου dCi 1.6 κινητήρα diesel με 110, 130 και 160 ίππους (η τελευταία με δύο Turbo), καθώς και δύο παραλλαγές του τετρακύλινδρου 1.6 κινητήρα TCe με 150 και 200 ίππους. Οι κινητήρες βενζίνης συνδυάζονται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων, ενώ οι κινητήρες diesel μπορούν να συνδυαστούν και με χειροκίνητο έξι σχέσεων.

Εσωτερικά το Talisman υπόσχεται κορυφαία άνεση, ευρυχωρία και εργονομία. Το σύστημα infotainment διαθέτει μια μεγάλη οθόνη σε οριζόντια διάταξη 7 ιντσών, ενώ οι κορυφαίες εκδόσεις θα διαθέτουν σε κάθετη διάταξη μια οθόνη 8,7 ιντσών μεγέθους tablet. Και στις δύο περιπτώσεις το σύστημα ήχου κατασκευάζει η κορυφαία αμερικανική εταιρεία Bose. Συστήματα υποστήριξης του οδηγού τεχνολογίας αιχμής, όπως αυτόματο παρκάρισμα, έγχρωμο head up display και μια πλειάδα δυνατοτήτων στοιχείων εξοπλισμού, συνθέτουν ένα μοντέλο με πολλές πιθανότητες αντιπαράθεσης στο γερμανικό κατεστημένο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!