Εξτρά κινητήρας για Honda

Νίκος Τσιώκος
Εξτρά κινητήρας για Honda
Έναν εξτρά κινητήρα θα έχει η Honda για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, ώστε οι πιλότοι της McLaren να μη δεχτούν άλλες ποινές σε περίπτωση αλλαγής, όπως αποφασίστηκε στο Strategy Group της Formula1. Νέο σύστημα εξάτμισης από το 2016.

Με αφορμή τις βαριές... καμπάνες στη McLaren επί αυστριακού εδάφους, το Strategy Group της Formula1 αποφάσισε να προσφέρει μία εξτρά μονάδα ισχύος στη Honda για το υπόλοιπο της σεζόν. Έτσι, οι Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον στην επόμενη αλλαγή κινητήρα ή κάποιου εξαρτήματος αυτού δε θα τιμωρηθούν με ποινή.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε για χάρη της διακαιοσύνης, με δεδομένο ότι η Honda είναι... πρωτάρα στους νέους κανονισμούς, αφού επανήλθε φέτος στο σπορ. Από εκεί και πέρα, στο Strategy Group συμφωνήθηκαν κι άλλες αλλαγές ενόψει του 2016. Αυτές αφορούν το σύστημα εξάτμισης που θα προσθέσουν ήχο στους κινητήρες, ενώ θα υπάρχουν περιορισμοί στις βοήθειες των οδηγών, καθώς και ελευθερία στις ομάδες για την επιλογή των ελαστικών.

Επίσης, συζητήθηκαν ενδεχόμενες αλλαγές στη μορφή των κατατακτηρίων δοκιμών, καθώς και όλου του τριημέρου, ενώ στόχος είναι μία σειρά κανονισμών, οι οποίοι θα κάνουν πιο γρήγορα και πιο επιθετικά τα μονοθέσια. Βέβαια, τίποτα δεν είναι επίσημο, καθώς θα πρέπει τα πάντα να εγκριθούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!