Νέος τεχνικός διευθυντής ο Σμιθ στη Sauber

Νίκος Τσιώκος
Νέος τεχνικός διευθυντής ο Σμιθ στη Sauber
Ο Μαρκ Σμιθ είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της Sauber, ενώ έχει εργαστεί στον ίδιο ρόλο σε Catehram, Force India και Red Bull.

Τον Μαρκ Σμιθ όρισε ως νέο τεχνικό διευθυντή της η Sauber. Ο 54χρονος Βρετανός έχει εμπειρία από τη Formula1, καθώς είχε τον ίδιο ρόλο σε Jordan (2004-2005), Red Bull (2005-2008), Force India (2010-2011) και Red Bull (2011-2014), και θα πιάσει δουλειά από τις 13 Ιουλίου.

«Όταν είδα τις εγκαταστάσεις στο Χίνβιλ αμέσως αντιλήφθηκα τις πιθανότητας που θα είχα. Όλα είναι σε υψηλό τεχνικό επίπεδο και να μην ξεχάσω την ικανότητα της ομάδας. Αυτά τα γεγονότα ήταν οι λόγοι για μένα να πάω στο Χίνβιλ. Το υλικό της Sauber είναι τεράστιο, κάτι που δεν είναι αυτονόητο σ' έναν κόσμο της Formula1 με συνεχείς αλλαγές», δήλωσε ο Σμιθ.

«Μετά από συζητήσεις με την τεχνική επιτροπή, αναζητήσαμε έναν τεχνικό διευθυντή για τη Sauber και βρήκαμε τον Μαρκ. Ο Μαρκ Σμιθ είναι ένας μηχανικός με μεγάλη εμπειρία από τη Formula1. Γνωρίζει το περιβάλλον και τις προκλήσεις που υπάρχουν σε αυτό.

Επίσης, ξέρει πόσο σημαντικό είναι να μένει ήρεμος και να διατηρεί μία προοπτική. Μ' εμάς βρίσκει τις τεχνικές δυνατότητες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ευχόμαστε στον Μαρκ καλή αρχή και έχει την πλήρη υποστήριξη», είπε, από τη μεριά της, η επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Μόνισα Κάλτενμπορν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!