Michelin: «Μόνο με τα 18άρια ελαστικά στη Formula1»

Νίκος Τσιώκος
Michelin: «Μόνο με τα 18άρια ελαστικά στη Formula1»
Ο Πασκάλ Κουασνόν τόνισε πως η Michelin θα μπει στη Formula1 μόνο αν αποφασιστεί η αλλαγή σε 18άρια ελαστικά από τα 13άρια που... φοράνε τώρα τα μονοθέσια.

Για το ενδεχόμενο η Michelin να γίνει η επίσημη προμηθεύτρια ελαστικών της Formula1 από το 2017 μίλησε ο Πασκάλ Κουασνόν. Ο επικεφαλής σε θέματα μηχανοκίνητου αθλητισμού της γαλλικής εταιρείας τόνισε πως αυτή θα μπει στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ μόνο αν... περάσει η πρόταση για 18άρια ελαστικά. «Αν το άθλημα αποφασίσει να μείνει με τα 13άρια ελαστικά, το σεβόμαστε, αλλά δε θα μας κάνει αίσθηση.

Τότε θα περιμένουμε για την επόμενη φορά. Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε δεν είναι ότι θα επενδύσουμε στην τεχνολογία για να φτιάξουμε ένα ελαστικό που δε θα διαρκεί. Σέβομαι τη στρατηγική των ανταγωνιστών μας, όμως αυτή δεν είναι η εικόνα και η φιλοσοφία της Michelin. Θέλουμε να δώσουμε ένα ελαστικό, με το οποίο ο οδηγός θα διασκεδάζει και θα κουράζεται στο τέλος του αγώνα.

Σήμερα δε γίνεται αυτό», είπε ο Κουασνόν στο πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, η απάντηση ήρθε από πλευράς Pirelli μέσω Πολ Χέμπερι, που τόνισε ότι δεν είναι αρκετό η F1 να αλλάξει στα 18άρια. «Για να είμαι ειλικρινής η μοναδική προθυμία για να πάμε στα 18άρια έχει έρθει από εξωτερικούς παράγοντες.

Οι ομάδες είναι πολύ συνεπείς λέγοντας ότι θέλουν να μείνουν με τα 13άρια. Αν θες να κάνεις κάτι δραματικό, μπορείς να πας τουλάχιστον στα 19άρια, αλλά προφανώς και στα 20άρια ή 21άρια που είναι χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα στον δρόμο αυτές τις μέρες», ανέφερε ο αγωνιστικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας στο Autosport.

Πάντως, να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο της Pirelli με την F1, το οποίο λήγει στο τέλος του 2016, τη στιγμή που η Michelin έχει καταθέσει επίσημο αίτημα στη διοίκηση του σπορ για να μεπι σε αυτό από το 2017.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!