Θέλει παραμονή Ραϊκόνεν ο Φέτελ

Νίκος Τσιώκος
Θέλει παραμονή Ραϊκόνεν ο Φέτελ
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ επιθυμεί την παραμονή του Κίμι Ραϊκόνεν στη Ferrari τοινίζοντας την εξαιρετική συνεργασία που έχει μαζί του. Δεν αποκλείει τη μετακίνηση στη Scuderia ο Ρικιάρντο, αλλά πιστεύει στη Red Bull.

Υπέρ της παραμονής του Κίμι Ραϊκόνεν στη Ferrari τάχθηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ μιλώντας στο Sky Italia. Ο Γερμανός αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχουν οι δυο τους και θεωρεί ότι σε κάποιους αγώνες ο Iceman στάθηκε και άτυχος. «Ο Κίμι σύντομα θα γίνει ο οδηγός που όλοι ξέρουμε. Έχει μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα, αλλά μιλάμε για ένα ταλέντο που μπορεί να κάνει τέλεια τη δουλειά του.

Είναι αλήθεια ότι φέτος έχει κάνει μερικά μικρά λάθη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν και άτυχος. Θα ήθελα να συνεχίσω μαζί του. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία και δίνουμε κίνητρο ο ένας στον άλλον, όμως δεν αποφασίζω εγώ και δε γνωρίζω τις λεπτομέρειες». Πάντως, το μέλλον του Φινλανδού παραμένει αμφίβολο, με ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για να τον αντικαταστήσουν να είναι του Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο Αυστραλός ρωτήθηκε για ενδεχόμενη... μετακόμιση στο Μαρανέλο σε media event της Red Bull στο Μίλτον Κέινς και δεν απέκλεισε τίποτα. «Δε θα μπω σε λεπτομέρειες. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζω. Ένα μεγάλο μέρος της απογοήτευσής μου φέτος είναι εξαιτίας αυτού. Δεν είμαστε σε θέση να κερδίζω και ως οδηγός είναι το μοναδικό που θέλω, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο της καριέρας μου που είμαι ακόμα νέος και πεινασμένος.

Επιστρέφοντας στα σενάρια περί Ferrari, είναι ωραίο να αναγνωρίζεσαι από μία ομάδα σαν κι αυτή, οπότε θα το πάρω ως κοπλιμέντο», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. «Ποτέ δεν αποκλείω τίποτα επειδή δεν έχω εμπειρία με τα συμβόλαια. Είμαι σίγουρος ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν. Ο Ντίτριχ (Μάτεσιτς) είπε κάποια πράγματα στον Τύπου και ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί.

Δεν είναι εύκολο να πω ''ναι θα πάω στη Ferrari''», απάντησε. Τέλος, εξέφρασε την πίστη του ότι η Red Bull θα ανακάμψει και θα επιστρέψει στην κορυφή. «Την ίδια στιγμή πιστεύω ότι η Red Bull μπορεί να αλλάξει την επόμενη χρονιά και να επιστρέψει στην κορυφή. Έχουμε καλούς ανθρώπους στην ομάδα και τα συστατικά για να τα καταφέρουμε. Απλά γίνεται το επόμενο βήμα, πρέπει να είναι το σωστό και πιστεύω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!