Με μία ομάδα η Renault στη Formula E

Νίκος Τσιώκος
Με μία ομάδα η Renault στη Formula E
Η Renault επιβεβαίωση ότι θα έχει μία μόνο ομάδα στη Formula E, την e.dams-Renault από τη νέα σεζόν και δε θα προμηθεύει κινητήρες στις υπόλοιπες.

Η e.dams-Renault αναδείχτηκε η πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια κατασκευαστών στη Formula E και η Renault είναι αποφασισμένη να εστιάσει εκεί την προσοχή της τη νέα σεζόν. Έτσι, η γαλλική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στο επόμενο πρωτάθλημα με εργοστασιακή ομάδα, την e.dams-Renault και πως δε θα προμηθεύει με κινητήρες τις υπόλοιπες.

«Θα γίνουμε πλήρεις κατασκευαστές από την επόμενη σεζόν, οπότε εξελίσσουμε έναν κινητήρα για το μονοθέσιο. Την επόμενη χρονιά θα Renault. Φέτος ήταν Spark-Renault και χρησιμοποιήθηκε απ' όλες τις ομάδες. Τη νέα σεζόν θα χρησιμοποιηθεί από την e.dams-Renault.

Κάνουμε τη Formula E πιο συνεπή. Θέλουμε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας, καθώς επίσης και να δείξουμε στους ανθρώπους ότι οι ηλεκτροκινητήρες δεν είναι μόνο καλοί για το περιβάλλον, αλλά μπορούν να είναι και συναρπαστικοί», αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της Renault Sport Technologies, Πατρίς Ράτι.

Υπενθυμίζουμε πως ο γενικός διευθυντής της γαλλικής εταιρείας, Κάρλος Γκοσν, άφησε κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό για το μέλλον της στη Formula1, καθώς αυτή η εξέλιξη δεν αποκλείεται να επηρεάσει και αυτές στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από εκεί και πέρα, ο Αλέν Προστ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Σεμπάστιαν Μπουέμι έχασε τον τίτλο για μόλις έναν βαθμό, θυμήθηκε τις δικές του στιγμές και τόνισε πως αυτό είναι πολύ θετικό για το σπορ. «Πήγα λίγα χρόνια πίσω, όταν έχασα το πρωτάθλημα πολλές φορές για έναν ή μισό βαθμό.

Μπορούμε πάντα να έχουμε αυτές τις αναμνήσεις, αυτό είπα στον Σεμπ (Μπουέμι). Πρέπει να είναι πολύ απογοητευμένος, αλλά ήταν πολύ θετικό για το πρωτάθλημα ότι χάσαμε το πρωτάθλημα στην τελευταία στροφή. Πρέπει να πιει ένα ποτήρι κρασί και να σκεφτεί την επόμενη μέρα», είπε ο Γάλλος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!