«4,5 δις λίρες για το 35,5% των μετοχών της Formula1»

Νίκος Τσιώκος
«4,5 δις λίρες για το 35,5% των μετοχών της Formula1»
Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Βρετανία, ένα γκρουπ επιχειρηματιών σχεδιάζει να καταθέσει προσφορά ύψους 4,5 δις λιρών για την αγορά του 35,5% των μετοχών της Formula1 από τη CVC Capital.

Νέα σελίδα στη Formula1; Πολύ πιθανό, αν έχει βάση το δημοσίευμα από τη Μεγάλη Βρετανία για αγορά των μετοχών της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Sunday Times αναφέρει ότι ένα γκρουπ επιχειρηματιών έχει στόχο να αγοράσει το 35,5% των μετοχών που ανήκει στη CVC Capital έναντι 4,5 δις λιρών (περίπου 6,5 δις ευρώ).

Όσο για το εν λόγω γκρουπ επιχειρηματιών, αυτό περιλαμβάνει την BskyB, η οποία έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της F1 μέχρι το 2018, ώστε να μεταδίδεται από το Sky Sports. Η βρετανική εταιρεία θα έχει την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου Αμερικανού Τζον Μαλόουν, που είναι ιδιοκτήτης της Liberty Global, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία για παροχή υπηρεσιών ίντερνετ εκτός ΗΠΑ στον κόσμο.

Επίσης, στο άθλημα θέλει να εμπλακεί και ο Στέφεν Ρος, ηγέτης της RSE Ventures, που χτίζει και επενδύει σε μεγάλες εταιρείες στον αθλητισμό, στην τεχνολογία και στη διασκέδαση, αλλά και κατά 95% ιδιοκτήτης των Μαϊάμι Ντόλφινς, που συμμετέχουν στο NFL (το πρωτάθλημα αμερικανικού ποδοσφαίρου ή αλλιώς ράγκμπι). Τέλος, να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το 1/3 των μετοχών της F1, ωστόσο δίνει τον έλεγχο του αθλήματος στη CVC, όπως προέκυψε μετά από ειδική ψηφοφορία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!