Ισοφάρισε τους Βιλνέβ, Μάσα, Μπαρικέλο ο Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Ισοφάρισε τους Βιλνέβ, Μάσα, Μπαρικέλο ο Ρόσμπεργκ
Την 11η νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στην Αυστρία και έφτασε τους Ζακ Βιλνέβ, Φελίπε Μάσα, Ρούμπενς Μπαρικέλο στην 26η θέση της λίστας με τους νικητές όλων των εποχών. «Έπιασε» Στιούαρτ ο Χάμιλτον.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Νίκο Ρόσμπεργκ κέρδισε τον αγώνα της Αυστρίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Γερμανός έφτασε τις 11 νίκες στην καριέρα του και «έπιασε» στην 26η θέση της λίστας με τους νικητές όλων των εποχών τους Ζακ Βιλνέβ, Φελίπε Μάσα και Ρούμπενς Μπαρικέλο.

Παράλληλα, ο Λιούις Χάμιλτον ισοφάρισε το ρεκόρ που διατηρούσε ο Τζάκι Στιούαρτ από το 1970, να οδηγήσει την κούρσα έστω σ' έναν γύρο σε 17 σερί αγώνες. Από εκεί και πέρα, ο πρωταγωνιστής του Λε Μαν Νίκο Χούλκενμπεργκ έδειξε με την έκτη θέση ότι μπορεί να κάνει πολλά μ' ένα πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ενώ ο Φερστάπεν τερμάτισε για δεύτερη φορά μπροστά από αμφότερες τις Red Bull.

Τέλος, η McLaren είχε τη δεύτερη συνεχόμενη διπλή εγκατάλειψη και τρίτη συνολικά φέτος, με τον Φερνάντο Αλόνσο να φτάνει τις τέσσερις σερί εγκαταλείψεις για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Αναλυτικά, τα στατιστικά που προέκυψαν στο Σπίλμπεργκ:

Τις 11 νίκες έφτασε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στην Αυστρία και έπιασε στην 26η θέση της λίστας με τους νικητές όλων των εποχών τους Ζακ Βιλνέβ, Φελίπε Μάσα και Ρούμπενς Μπαρικέλο. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που εκκίνησε πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον, τον πέρασε και τον κέρδισε από τότε που οι δυο τους συνυπάρχουν στη Mercedes.

Ο Λιούις Χάμιλτον οδήγησε την κούρσα έστω για έναν γύρο σε 17ο συνεχόμενο αγώνα ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Σερ Τζάκι Στιούαρτ, ενώ η Mercedes έκανε το 1-2 για πέμπτη φορά στη σεζόν. Ακόμη, αυτή ήταν 15η σερί παρουσία του στο βάθρο για να πιάσει στη δεύτερη θέση της λίστας με τις περισσότερες παρουσίες στο βάθρο όλων των εποχών τον Φερνάντο Αλόνσο. Μόνο ο Μίκαελ Σουμάχερ έχει παραπάνω σερί πόντιουμ (19).

Πρώτο βάθρο στη σεζόν και μετά το Άμπου Ντάμπι για τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος ξεπέρασε τους 1000 πόντους καριέρας. Κάτι που έχουν πράξει μόνο άλλοι οχτώ πιλότοι στην ιστορία της Formula1. Επιπλέον, ξεπέρασε τις 60000 χιλιόμετρα στις πίστες, κάτι που έχουν πράξει μόνο οι Μίκαελ Σουμάχερ, Ρούμπενς Μπαρικέλο, Τζένσον Μπάτον, Φερνάντο Αλόνσο και Γιάρνο Τρούλι.

Με την τρίτη θέση του Μάσα και την πέμπτη του Βαλτέρι Μπότας, η Williams πήρε 25 βαθμούς τους περισσότερους από κάθε άλλον αγώνα στη φετινή σεζόν.

Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη στις 24 Ώρες του Λε Μαν πήγε στην Αυστρία ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος είχε το καλύτερο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής στη σεζόν με την έκτη θέση. Ο Σέρχιο Πέρεζ τερμάτισε ένατος και η Force India είχε αμφότερα τα μονοθέσιά της στους βαθμούς για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα της Αυστραλίας.

Δεύτερος τερματισμός εντός των βαθμών στη σεζόν για Παστόρ Μαλντονάντο και Μαξ Φερστάπεν (θα μπορούσε να έχει κι άλλους). Όσον αφορά τον Ολλανδό, για δεύτερη φορά φέτος τερμάτισε μπροστά και από τους δύο πιλότους της Red Bull. Η προηγούμενη ήταν στην πρεμιέρα της Αυστραλίας στο Άλμπερτ Παρκ.

14 μονοθέσια κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον τερματισμό στην Αυστρία. Μόνο στη Μελβούρνη είχαμε πιο... φτωχό απολογισμό φέτος, καθώς 11 μονοθέσια είδαν την καρό σημαία.

Για δεύτερο σερί αγώνα και τρίτο συνολικά η McLaren είδε αμφότερα τα μονοθέσιά της να εγκαταλείπουν, ενώ για τον Φερνάντο Αλόνσο είναι η τέταρτη σερί εγκατάλειψη, κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ ξανά στην καριέρα του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!