Παπαθεοδώρου: «Να μην κρύβονται οι Υπουργοί»

Νίκος Τσιώκος
Παπαθεοδώρου: «Να μην κρύβονται οι Υπουργοί»
Ο επικεφαλής του DielpisFormula1, Θανάσης Παπαθεοδώρου, τόνισε πως οι αρμόδιοι Υπουργοί δεν πρέπει να κρύβονται, ώστε να προχωρήσει το πρότζεκτ και η Ελλάδα να φιλοξενήσει αγώνα Formula1.

Με την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως... πάγωσε το θέμα με την ανάληψη αγώνων Formula1 από την Ελλάδα. Γι' αυτό μίλησε ο Θανάσης Παπαθεοδώρου στην εκπομπή Kontra 24 του τηλεοπτικού σταθμού Kontra με τον Αιμίλιο Λιάτσο.

Ο επικεφαλής του DielpisFormula1 τόνισε πως μέχρι στιγμής δεν έχει δει κάποια σημαντική κίνηση από την κυβέρνηση, ότι δεν απογοητεύεται από την όλοι κατάσταση, ότι ο Μπέρνι Έκλεστοουν απλά περιμένει να κάνουμε τις κινήσεις μας, καθώς είναι θετικός στο ενδεχόμενο Γκραν Πρι στη χώρα μας.

Επίσης, προέτρεψε τους αρμόδιους Υπουργούς να μην κρύβονται και να ορίσουν εκπροσώπους, προκειμένου να προχωρήσει το πρότζεκτ και να δούμε κάποια στιγμή το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, ενώ επεσήμανε ότι η αξία του λιμανιού του Πειραιά θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη, αν υπήρχε ένα έργο σαν κι αυτό στην πόλη.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τη νέα κυβέρνηση και το συμπέρασμα που βγάζει, μετά τη διαπραγμάτευση 5 μηνών: «Μετά από την προηγούμενη συζήτηση, αισθάνομαι ότι ζω σε άλλη χώρα, όχι στην Ελλάδα, στη χώρα των σύννεφων προσπαθώντας να φέρουμε Formula1 εδώ στην Ελλάδα. Εμείς μέσα από αυτόν τον σχεδιασμό προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή η κυβέρνηση έδωσε ελπίδες στην αρχή, και σ' εμάς. Είχαμε ξεκινήσει την προσπάθεια πριν από 4 χρόνια, παίρναμε ελπίδες ανά τακτά διαστήματα και μετά την τελευταία εκλογή πιστεύαμε ότι θα υπάρξει κάποια πρόοδος στο θέμα μας. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάτι σημαντικό».

Για τη σκληρή διαπραγμάτευση της νέας κυβέρνησης: «Είναι μία κυβέρνηση που δεν έχει εμπειρία. Έχει στελέχη κυβερνητικά που δεν έχουν προηγούμενη κυβερνητική εμπειρία. Οι Έλληνες ακόμη δίνουν στήριξη σ' αυτή την κυβέρνηση και ελπίζουμε να συνεχίσει και να πάει καλά. Ίσως σε μερικές ώρες να ξέρουμε και το αποτέλεσμα».

Για την πρόταση και το πρότζεκτ DielpisFormula1 και τα κέρδη που θα έχουμε από έναν αγώνα F1: «Εγώ και η ομάδα μας δεν απογοητευόμαστε απ' όλη αυτή την κατάσταση γιατί δεν έχουμε πολιτική ταυτότητα. Έχουμε ελληνική ταυτότητα. Κάνουμε μία προσπάθεια να φέρουμε την Ελλάδα στο διεθνές προσκήνιο. Η Formula1 είναι ένα άθλημα που έχει την υψηλότερη τηλεθέαση παγκοσμίως.

Το ελάχιστο είναι 150 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά αγώνα και το μέγιστο φτάνει το 1,5 δις. Είναι τηλεθέαση που δεν έχει κανένα άλλο άθλημα στον κόσμο. Άρα, λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα, εφόσον αναλάβουμε να διοργανώσουμε αγώνες Formula1, να προβάλλεται η χώρα μας κάθε χρόνο, να δείξει ότι κι εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έσοδα θα έχουμε πάρα πολλά από τον τουρισμό.

Είναι οι έμμεσοι φόροι, η κατανάλωση που θα γίνεται. Το κυριότερο θα είναι ότι η Ελλάδα σαν χώρα δεν πρόκειται να βάλει χρήματα για να γίνει αυτή η επένδυση. Το μόνο που ζητείται από τη χώρα είναι να φτιάξει ένα φιλικό νομικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσει να στηθεί όλο αυτό το σόου. Να γίνει η ανάπλαση στην περιοχή της Δραπετσώνας, να προβληθεί το λιμάνι του Πειραιά και να υπάρξουν οι υπεραξίες αμέσως μετά».

Για τις χώρες του κόσμου, στις οποίες γίνεται Formula1, και τις άλλες που περιμένουν: «Σε 20 χώρες του κόσμου και υπάρχουν άλλες 15 που περιμένουν και... σκοτώνονται να πάρουν αγώνα έχοντας κάποιες έτοιμες πίστες και οι υπόλοιπες που δεν έχουν πίστες έχουν τα χρήματα. Εμείς δεν έχουμε τίποτα, ο Μπέρνι Έκλεστοουν μας περιμένει κι εμείς...».

Τέλος, κλήθηκε να κάνει μία τοποθέτηση: «Το δικό μας θέμα ακούγεται άσχετο με την υπόλοιπη συζήτηση», είπε, αρχικά, για να υπάρξει παρέμβαση ότι είναι σχετικό, καθώς σχετίζεται με το λιμάνι του Πειραιά, που τίθεται προς πώληση.

Και συνέχισε: «Το κοινό είναι η ελπίδα. Εμείς λέμε, επειδή συζητήθηκε για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά, ότι αυτό το έργο αν προχωρούσε θα άλλαζε κατά πολύ την αξία του λιμανιού. Αυτή τη στιγμή πουλιέται στα 350 εκατομμύρια. Φανταστείτε να υπήρχε μέσα στον χώρο πόλης του λιμανιού μία τέτοια επένδυση, μία τέτοια ανάπλαση.

Θα ήταν πολύ μεγαλύτερη η αξία. Αυτό θα έπρεπε να το υπολογίσουν. Επίσης, καλό θα ήταν, και το απαιτούμε, οι αρμόδιοι Υπουργοί να μην κρύβονται πίσω από τη δυσκολία λόγω διαπραγματεύσεων και ότι δεν υπάρχει χρόνος.

Τα Υπουργεία Τουρισμού, Ανάπτυξης, Μεταφορών κλπ δεν απασχολούνται κάθε μέρα με τη διαπραγμάτευση. Ας ορίσουν εκπροσώπους να προχωρήσουμε αυτό το πρότζεκτ και να δούμε αν θα τα καταφέρουμε σαν Ελλάδα να έχουμε αγώνες Formula1».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!