Κλασικό βρετανικό, από… Ιαπωνία (video)

Γιώργος Βαρίνος
Κλασικό βρετανικό, από… Ιαπωνία (video)
Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα ακόμα μοντέλο της βρετανικής Morgan, ωστόσο είναι ιαπωνικό και ονομάζεται Mitsuoka Roadster.

Αν εξαιρέσεις το αστείο όνομά του, το Mitsuoka Roadster είναι από άποψη αισθητικής ένα τόσο κλασικό roadster όσο και το πιο σκληροπυρηνικό Morgan. Ωστόσο είναι και ιδιαίτερα σύγχρονο, καθώς για την κατασκευή του δεν χρησιμοποιείται… ξύλινο πλαίσιο. Αντίθετα, έχει ως βάση το Mazda MX-5, από το οποίο διατηρεί και το δίλιτρο κινητήρα των 160 ίππων. Με τόσο αξιόπιστη και σύγχρονη βάση των Mitsuoka μόνο «κλασικό» δεν είναι στις επιδόσεις του και στον εξοπλισμό του. Η σκληρή οροφή του αναδιπλώνεται ηλεκτρικά σε μόλις 17 δευτερόλεπτα, διαθέτει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων με στελέχη αλουμινίου πίσω και ζυγίζει ελάχιστα περισσότερο από 1.200 κιλά.

Στο εσωτερικό του θα βρείτε ένα σύγχρονο ηχοσύστημα και φυσικά αυτόματο κλιματισμό, ενώ, αντίθετα με το MX-5 στο οποίο βασίζεται, έχει σαφώς μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, καθώς το μήκος του φτάνει τα 4,5 μέτρα. Η είδηση δεν είναι φυσικά ότι οι Ιάπωνες κατασκευαστές του έχουν και την τεχνογνωσία, αλλά και την ικανότητα να αντιγράψουν σε κάθε λεπτομέρεια ένα κλασικό roadster του μεσοπολέμου, αλλά ότι το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει να εξάγεται στη Βρετανία, όπου ανθούν οι κατασκευαστές τέτοιου τύπου ειδικών μοντέλων. Για την περίσταση το συγκεκριμένο μοντέλο Mitsuoka δεν θα ονομάζεται Himiko όπως στην Ιαπωνία αλλά Roadster, ώστε να είναι πιο εύπεπτο στο ευαίσθητο στομάχι των φλεγματικών Βρετανών. Έως σήμερα Mitsuoka μπορούσαν να αγοράσουν μόνο οι Ιάπωνες οδηγοί, οι Αμερικάνοι και οι Ινδονήσιοι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!