Η Koenigsegg One:1 στη Suzuka (video)

Η Koenigsegg One:1 στη Suzuka (video)
To σουηδικό supercar των 1.360 ίππων αποβιβάστηκε στην Ιαπωνία και στην πίστα της Suzuki για μερικούς συναρπαστικούς γύρους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Sound of engines» που διοργανώθηκε στην πίστα της Suzuka, στην Ιαπωνία, η Koenigsegg συμμετείχε με το One:1 το εξωπραγματικό δημιούργημα των 1.360 ίππων και των 450 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Στο πηδάλιο του αυτοκινήτου βρίσκεται ο οδηγός εξέλιξης του εργοστασίου, ο Robert Serwanski, ο οποίος προσφέρει την απόλαυση ενός γρήγορου γύρου σε επιλεγμένα άτομα – υποψήφιους πελάτες.

Όπως μπορείτε να δείτε η εμπειρία είναι αρκετά βίαιη αλλά και απολαυστική, καθώς η αίσθηση της επιτάχυνσης του τέρατος των 1.360 ίππων και μόλις 1.360 κιλών είναι εντυπωσιακή. Το αυτοκίνητο δεν οδηγείται στο όριο, φυσικά, καθώς κοστίζει περίπου 2.000.000€ - η ακριβής τιμή διαμορφώνεται πάντα κατά την παραγγελία με δεδομένες τις απαιτήσεις του αγοραστή- ενώ ακόμα πιο πολύτιμος είναι ο συνοδηγός, που πιθανότατα θα το αγοράσει. Ακόμα και έτσι όμως, ο χρόνος των 2:17.57 στο γύρο των 5,8 χιλιομέτρων σε ρυθμό βόλτας, είναι ενδεικτικός των δυνατοτήτων της One:1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!