BMW 3.0 CSL Hommage (video)

BMW 3.0 CSL Hommage (video)
Η υπέροχη πρωτότυπη BMW 3.0 CSL Hommage που δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στην 3.0 CSL του 1970, έχει μια πολύ ηχηρή παρουσία, όπως θα ακούσετε στο video.

Πριν μερικές ημέρες η BMW παρουσίασε κατά τη διάρκεια της έκθεσης Concorso d’Eleganza στην Villa d’Este, στη λίμνη Como της Ιταλίας, την πρωτότυπη BMW 3.0 CSL Hommage. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μοντέλο «φόρο τιμής» στην 3.0 CSL της δεκαετίας του ’70, που ήταν το πρώτο μοντέλο της σειράς των coupe CSi το οποίο χρησιμοποιούσε αμάξωμα με πολλά μέρη από αλουμίνιο και βάρος μικρότερο κατά 200 κιλά, κερδίζοντας τον τίτλο «Coupe, Sport, Lightweight», δηλαδή κουπέ, σπορ και ελαφριά.

Η σύγχρονη πρωτότυπη 3.0 CSL χρησιμοποιεί συνθετικό υλικό ενισχυμένο με ίνες άνθρακα για την κατασκευή του αμαξώματος, με στόχο το χαμηλό βάρος. Όσον αφορά στα τεχνικά της χαρακτηριστικά όμως, η BMW τηρεί σιγή ιχθύος. Ευτυχώς υπάρχουν και οι ερασιτέχνες εικονολήπτες, που απαθανάτισαν το αυτοκίνητο κατά την τοποθέτησή του στους χώρους του υπέροχου resort Villa d’ Este στην Ιταλία. Ο βρυχηθμός του μάλλον εξακύλινδρου κινητήρα είναι εθιστικός και υπέροχος, όπως άλλωστε και ολόκληρο το αυτοκίνητο που είναι βαμμένο στο εντυπωσιακό μεν, αλλά μάλλον άστοχο προς το χαρακτήρα του κίτρινο χρώμα. Ανοίξτε τον ήχο στα ηχεία ή στα ακουστικά σας και απολαύστε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!