Αλόνσο: «Δε θέλω κάποιον που να κλαίει σαν μωρό!»

Νίκος Τσιώκος
Αλόνσο: «Δε θέλω κάποιον που να κλαίει σαν μωρό!»
Ο Φερνάντο Αλόνσο τόνισε πως δε θέλει για ομόσταυλό του κάποιον που να κλαίει σαν μωρό, αλλά έναν άνθρωπο με καλή αίσθηση του χιούμορ και πιστό στην ομάδα του!

Για χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει ένας πιλότος της Formula1, ένας καλός ομόσταυλος, μία ωραία πίστα μίλησε μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα του σπορ ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός τόνισε πως δε θέλει να είναι στην ίδια ομάδα με κάποιον που κλαίει σαν μωρό, αλλά έναν άνθρωπο με καλή αίσθηση του χιούμορ και ο οποίος θα είναι πιστός στην ομάδα του και πάνω απ' όλα γρήγορος.

Ακόμη, τόνισε ότι οι οδηγοί πρέπει σε μερικές περιπτώσεις να το παίξουν ηθοποιοί για να πετύχουν τον στόχο τους και πως μία πίστα ανεβάζει την αδρεναλίνη, όταν έχει γρήγορες στροφές. Βέβαια, αναφέρθηκε στα social media και έδειξε τη λατρεία του για το twitter και αναφέρθηκε στις ικανότητες που θα πρέπει να έχει ένα αφεντικό ομάδας. Τέλος, επεσήμανε ότι το Μονακό είναι για όσους προτιμούν το lifestyle και η Μόντσα για τους πιο ενθουσιώδεις οπαδούς.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τη ρουτίνα του πριν από τους αγώνες: «Πιθανό να απογοητεύσω κάποιους που θα πω ότι δεν κάνω κάτι παράξενο! (γέλια). Φτάνω στην πίστα αρκετά νωρίς, περίπου 3,5 ώρες πριν τον αγώνα. Εκεί γίνονται αρκετές συναντήσεις με τους μηχανικούς για να συζητήσουμε τη στρατηγική, να καθορίσουμε τον αριθμό των πιτ στοπ κλπ. Μετά πηγαίνω στην παρέλαση των πιλότων για να χαιρετίσω όλους τους οπαδούς στην πίστα. Όταν επιστρέφω, έχω 30 λεπτά ελεύθερο χρόνο για μένα. Τηλεφωνώ στην οικογένειά μου, στη σύντροφό μου και μετά πάω στο μονοθέσιο. Βλέπετε: μία αρκετά στάνταρ διαδικασία».

Για το τι πρέπει να έχει ένας καλός ομόσταυλος: «Να είναι γρήγορος, πιστός στην ομάδα και να έχει καλή αίσθηση του χιούμορ. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο μαζί και πάντα θα υπάρξουν στιγμές έντασης, όχι απαραίτητε μεταξύ εμού και αυτού, αλλά μέσα στην ομάδα. Δε θέλω κάποιον που να κλαίει σαν μωρό, αλλά κάποιον με καλή αίσθηση του χιούμορ. Αυτό βοηθάει ποτέ».

Για το τι πρέπει να έχει ένας πιλότος της Formula1: «Πρέπει μερικές φορές να είσαι λίγο ηθοποιός. Θα υπάρχουν πάντα καταστάσεις που πρέπει να είσαι λίγο ψεύτικος. Οπότε χρειάζεσαι κάποιες ικανότητες ηθοποιίας. Επίσης, χρειάζεσαι μία καλή ποσότητα ιδιοτέλειας, όχι αλλαζονείας, αλλά κάτι για να πάρεις τον σεβασμό από αυτούς που σε περιβάλλουν».

Για το τι κάνει ωραία μία πίστα αγώνων: «Οι γρήγορες στροφές. Μόνο αυτό. Όταν μπορείς να πιέσεις το μονοθέσιο στο όριο και να πάρεις το μάξιμουμ, τότε η αδρεναλίνη χτυπάει... κόκκινο. Η Σουζούκα τα έχει όλα αυτά για μένα».

Για την εφαρμογή που έχει στο κινητό του: «Το twitter. Απολαμβάνω να έχω επαφή με τους οπαδούς μου. Διαβάζω και τις ειδήσεις. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σα να διαβάζω εφημερίδα, αλλά αν ρίξεις μια ματιά το πρωί στο twitter, ξέρεις πολύ ή λίγο τι συμβαίνει».

Για τις ικανότητες που πρέπει να έχει ένα αφεντικό ομάδας: «Ειλικρινά; Μου αρέσουν τα αφεντικό που διατηρούν ρεαλιστικές τις προσδοκίες. Με δεδομένη την εξέλιξη και τους πόρους που έχουμε στην ομάδα, είναι καλό να σου λένε πάντα την αλήθεια. Ποτέ δε βοηθάει αν σου δίνουν μεγάλο κίνητρο και μετά σε απογοητεύουν. Υπάρχουν κάποια αφεντικά που μερικές φορές χρησιμοποιούν αυτού του είδους τα κόλπα. Αυτά δεν είναι για μένα. Μου αρέσει η αλήθεια στο πρόσωπό μου».

Για το Γκραν Πρι που θα περίμενε μια ζωή ο κάθε οπαδός: «Για την εμπειρία του lifestyle: το Μονακό. Για έναν ενθουσιώδη οπαδό: η Μόντσα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!