Αποκάλυψη Skoda Superb Combi

Αποκάλυψη Skoda Superb Combi
Η ναυαρχίδα της Skoda αποκτά και station έκδοση που δίνει νέα διάσταση στην έννοια «ευρυχωρία».

Η Skoda Superb Combi είναι η station εκδοχή του κορυφαίου μοντέλου της Skoda που διαθέτει ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να φιλοξενήσει στην κυριολεξία μια ομάδα μπάσκετ στο εσωτερικό της, διαθέτει επιπλέον χώρο αποσκευών 660 λίτρων με τα καθίσματα στην πενταθέσια διαμόρφωση, ή 1.960 λίτρα και με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα και διθέσια διαμόρφωση.

Δεν είναι μόνο οι χώροι ωστόσο που κάνουν τη νέα Superb Combi να ξεχωρίζει. Ακολουθώντας τη δυναμική σχεδίαση και τις πιο χυτές γραμμές της πεντάθυρης έκδοσης είναι ένα συνολικά πολύ πιο κομψό αυτοκίνητο από το μοντέλο που αντικαθιστά. Τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος αποπνέουν δυναμισμό και πολυτέλεια, δίνοντας στη Superb ένα ιδιαίτερο στίγμα που την κάνει να ξεχωρίζει. Στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν διαφορές με την πεντάθυρη έκδοση.

Η γκάμα των κινητήρων της ξεκινά από τα 1.4 λίτρα (125 ίππους) και φτάνει έως και τους 280 ίππους, ενώ οι κινητήρες diesel από τα 1.6 λίτρα (120 ίπποι) και φτάνουν στα 2.0 με απόδοση έως 190 ίππους. Τέσσερις κινητήρες (1.4 TSI/150hp, 2.0 TSI/280hp, 2.0 TDI/150hp και 2.0 TDI/190hp) μπορούν να συνδυαστούν και με το έξυπνο σύστημα τετρακίνησης βασισμένο στον συμπλέκτη Haldex 5ης γενιάς, ενώ τα κιβώτια είναι χειροκίνητα έξι σχέσεων ή αυτόματα DSG.

Στον στάνταρ εξοπλισμό η Superb διαθέτει το Ηλεκτρονικό Σύστημα Eυστάθειας (ESC) και το Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων (Multi-Collision Brake), Σύστημα Πρόσθιας Προειδοποίησης Κινδύνου με Αυτόνομη Πέδηση (Front Assist με City Emergency Brake), Σύστημα Ελέγχου Πίεσης Ελαστικών (Tyre Pressure Monitoring) και επτά αερόσακους. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό XDS+ αποτελεί στάνταρ στοιχείο, ενώ ο Περιοριστής Ταχύτητας (Speedlimiter) είναι διαθέσιμος από την έκδοση εξοπλισμού Ambition και πάνω.

Η λίστα με τον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνει προηγμένα συστήματα υποβοήθησης. Το Αυτόματο Σύστημα Διατήρησης Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control ή ACC), το Σύστημα Προστασίας Επιβατών (Crew Protect Assist), το Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας (Lane Assist), το Σύστημα Έντονου Κυκλοφοριακού Φόρτου (Traffic Jam Assist), το νέο Σύστημα Επείγουσας Κατάστασης (Emergency Assist), το Σύστημα Ανίχνευσης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Detect), το Σύστημα Οπίσθιας Προειδοποίησης (Rear Traffic Alert) και το Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Alert). Προαιρετικά, τα φώτα πορείας (μεγάλη σκάλα) μπορούν να ελέγχονται ηλεκτρονικά – μέσω του Συστήματος Υποβοήθησης (Light Assist) ή του προηγμένου Έξυπνου Φωτισμού (Smart Light Assist). Εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία άνεσης του μοντέλου, με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και για πρώτη φορά σε Skoda επιλογή διαφόρων προγραμμάτων οδήγησης, Driving Mode Select.

Η νέα Superb Combi θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο, ενώ την ίδια περίοδο θα ξεκινήσουν και οι πωλήσεις της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!