Κράξιμο από ξένο Τύπο σε Mercedes

Νίκος Τσιώκος
Κράξιμο από ξένο Τύπο σε Mercedes
Τα μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας έκραξαν τη Mercedes τονίζοντας ότι ο Λιούις Χάμιλτον έπεσε θύμα σαμποτάζ και πως προδόθηκε από την ίδια την ομάδα του.

Η λάθος στρατηγική της Mercedes να βάλει για πιτ στοπ τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, στο φινάλε του αγώνα στο Μονακό κόστισε στον Βρετανό τη νίκη και τη χάρισε στο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, αρχικά, έδειξε τον εκνευρισμό του, όμως στη συνέχεια έστειλε ενωτικό μήνυμα και δέχτηκε την απολογία της Mercedes. Κάτι που έκανε τον Γιώργο Βαρίνο να αναρωτηθεί πόσο κοστίζει η σιωπή του και να... μισήσει περισσότερο τη Formula1.

Πάντως, ούτε ο ξένος Τύπος είδε με... καλό μάτι την απόφαση αυτή. Μέσα ενημέρωσης της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας έκαναν λόγο για σαμποτάζ του μεγάλου σταρ των «ασημί βελών» και προδοσία από την ίδια την ομάδα του λίγες μόλις ημέρες μετά την ανανεώση του συμβολαίου του για τρία χρόνια.

Αναλυτικά, αποσπάσματα του ξένου Τύπου

El Pais, Ισπανία: Η Mercedes σαμποτάρει τον μεγάλο της σταρ. Μία βλακεία της γερμανικής ομάδας στέρησε από τον Χάμιλτον την επιτυχία και βοήθησε τον Νίκο Ρόσμπεργκ να νικήσει.

ABC, Ισπανία: Η Μercedes καταστρέφει τον Χάμιλτον. Μία τόσο αναπάντεχη εξέλιξη έχει συμβεί μόνον σπάνια στη Formula1. Ο Βρετανός φαινόταν να κερδίζει σίγουρα. Ένας λανθασμένος υπολογισμός της γερμανικής αγωνιστικής ομάδας βοήθησε ωστόσο τον Ρόσμπεργκ, να πάρει τη νίκη.

La Vanguardia, Ισπανία: Η Mercedes εξαπατά τον Χάμιλτον. Ένα ακατανόητο λάθος της ομάδας απέτρεψε μία νίκη του Βρετανού.

Marca, Ισπανία: Η Mercedes έκλεψε από τον κορυφαίο οδηγό της Λιούις Χάμιλτον μία άξια νίκη. Ένα ανεξήγητο στοπ του Βρετανού στα μποξ έστρωσε στον Νίκο Ρόσμπεργκ τον δρόμο προς την επιτυχία.

Le Figaro, Γαλλία: Αυτή η μονεγάσκικη διαδρομή μπορεί να αφήσει βαθιά σημάδια στη Mercedes. Όπως και πριν ένα χρόνο, αν και αυτή τη φορά η βαριά ατμόσφαιρα δεν επικρατεί μεταξύ των δύο οδηγών, αλλά μεταξύ του Χάμιλτον και του τεχνικού τιμ. Αυτό το λάθος δεν θα μπορούσε να έχει συμβεί χειρότερη στιγμή, μόλις μερικές ημέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του δύο φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

L’Equipe, Γαλλία: Ο Άγγλος (Χάμιλτον) έκανε το Γκραν Πρι του, ένα Μονακό όπως το επιθυμούσε, σε τέλεια εκτέλεση, κάτω από την κυριαρχία του ταλέντου του... Κανένας δεν μπορούσε λοιπόν να του αρπάξει τη νίκη. Κανένας εκτός από τους δικούς του. Προδόθηκε από την δική του ομάδα.

Corriere della Sera, Ιταλία: Ενας καταστροφικός ελιγμός από εκείνους που πιστεύουν ότι ελέγχουν τα πάντα.

La Repubblica, Ιταλία: Το διαστημόπλοιο του Χάμιλτον χτυπήθηκε από ένα μαθηματικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!