Supercar από την Πράγα

Supercar από την Πράγα
Μια ξεχασμένη βιομηχανία αυτοκινήτων της Τσεχίας, αναβιώνει με ένα μοντέλο παραγωγής, το R1R που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις.

Η επιτυχία των λογής υπέρ – αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά φαίνεται ότι αποτελεί ένα δυνατό κίνητρο αναβίωσης διαφόρων ξεχασμένων εταιρειών. Μια από αυτές είναι η τσέχικη Praga, με έδρα την Πράγα, η οποία ιδρύθηκε το 1907 και κατασκεύαζε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σταμάτησε την παραγωγή ιδιωτικής χρήσης οχημάτων και ασχολήθηκε με φορτηγά, στρατιωτικά οχήματα, ανταλλακτικά και όπλα. Τα τελευταία χρόνια η Praga δραστηριοποιήθηκε στην κατασκευή αγωνιστικών αυτοκινήτων, καρτ και ελαφρών αεροσκαφών για να καταλήξει φέτος και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2015, να πάρει έγκριση Τύπου για το πρώτο της αυτοκίνητο δρόμου μετά από 70 χρόνια.

To R1R όπως ονομάζεται το supercar της Praga βασίζεται σε ένα αγωνιστικό μοντέλο της, το R1, και έχει πλαίσιο από ίνες άνθρακα και πολύ χαμηλό βάρος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας το νέο της μοντέλο θα έχει αναλογία 550 ίππων/τόνο βάρους, αλλά δυστυχώς δεν ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ, όπως μπορείτε να δείτε, είναι ιδιαίτερα φειδωλή και στις εικόνες που δημοσιοποιεί. Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήσει κινητήρα άλλου κατασκευαστή ειδικά τροποποιημένο, η ένα σύνολο V6 3,8 λίτρων με απόδοση 410 ίππων που τοποθετεί στο αγωνιστικό της μοντέλο R4S. Το R1R μοιάζει να βγήκε από την πίστα και δείχνει περισσότερο κοντά στα μικρής παραγωγής βρετανικά εγχειρήματα τύπου Atom, παρά στις ιταλικές και γερμανικές υπέρ – κατασκευές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!