Το παλαιότερο εργοστάσιο της Mercedes-Benz μετακομίζει

Το παλαιότερο εργοστάσιο της Mercedes-Benz μετακομίζει
Η Mercedes-Benz έχει εκπονήσει ένα πλάνο για τη μεταμόρφωση του εργοστασίου στο Βερολίνο, το οποίο σκοπεύει να το μετατρέψει σε υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις εξειδικευμένης παραγωγής, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για το παλαιότερο εν ενεργεία εργοστάσιο που διατηρεί ο όμιλος, το οποίο βρίσκεται σε ένα προάστιο του Βερολίνου στο Μαριενφέλντε. Το πλάνο προβλέπει χρηματοδότηση της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ, με τα 150 εκατομμύρια μάλιστα, να επενδύονται μέσα στη χρονιά. Αυτή η αναβάθμισή θα μετατρέψει το εργοστάσιο στο μέλλον σε ένα παγκόσμιο κέντρο με αρμοδιότητα την παραγωγή του κινητήριου συστήματος CAMTRONIC, δίνοντάς του μία μοναδική θέση στο παραγωγικό δίκτυο. Με αυτή τη συμφωνία το εργοστάσιο συνεχίζει το αναπτυξιακό του πλάνο σε ανταλλακτικά και μέρη υψηλής τεχνολογίας, επικεντρώνοντας τη δράση του στην επέκταση της ικανότητας παραγωγής άρτιων προϊόντων.
Το CAMTRONIC είναι ένα πρωτοποριακό σύστημα κινητήρα, που μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της μηχανής. Η Mercedes-Benz εξοπλίζει τον 1.6 λίτρων βενζίνης τετρακύλινδρο κινητήρα παραλλαγής με την εσωτερική βαλβίδα υψηλής προσαρμογής, μεταξύ άλλων.
Με αυτό τον τρόπο η Mercedes-Benz ισχυροποιεί τη θέση της αναβαθμίζοντας το εργοστάσιό της στο Βερολίνο, ένα από τα πολλά εργοστάσια παραγωγής που διαθέτει η εταιρεία στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!