Υπέρ του ανεφοδιασμού οι πιλότοι της Formula1

Νίκος Τσιώκος
Υπέρ του ανεφοδιασμού οι πιλότοι της Formula1
Υπέρ της επιστροφής του ανεφοδιασμού στα πιτ στοπ τάχθηκαν τέσσερις πιλότοι της Formula1 τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πιο γρήγορους αγώνες και πιο γρήγορα μονοθέσια.

Ο κανονισμός περί ανεφοδιασμού στα πιτ στοπ των πιλότων θα επιστρέψει στη Formula1 από το 2017 και τέσσερις πιλότοι του σπορ τάχθηκαν υπέρ αυτού. Οι Φελίπε Μάσα, Τζένσον Μπάτον και Σεμπάστιαν Φέτελ έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με αυτόν τον κανονισμό και τόνισαν ότι θα είναι καλύτερα να έχουν στα χέρια τους πιο γρήγορα μονοθέσιο, ενώ το ίδιο πιστεύει και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός δεν πρόλαβε τον ανεφοδιασμό, καθώς αυτός απαγορεύτηκε το 2009 και ο πιλότος της Red Bull μπήκε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2011.

Αναλυτικά τι είπαν οι προαναφερθέντες

Φελίπε Μάσα: «Μου αρέσει η ιδέα του ανεφοδιασμού επειδή ο αγώνας είναι πιο γρήγορος, όπως και το μονοθέσιο. Όταν τρέχουμε μ' ένα πολύ βαρύ μονοθέσιο, ο αγώνας είναι πολύ τεχνικός. Ήταν πιο ωραία από την πλευρά του οδηγού και γι' αυτό μου αρέσει η ιδέα. Θα είναι ενδιαφέρον να επιστρέψει ο ανεφοδιασμός».

Για τα 18άρια ελαστικά: «Ένα μέρος του αγώνα θα αλλάξει εξαιτίας αυτού. Στους περισσότερους αγώνες δε νομίζω ότι η Pirelli επιλέγει τα λάθος ελαστικά. Σε κάποιους αγώνες είναι λίγο πιο συντηρητικοί και σε κάποιους άλλους όχι. Όμως, στο 85-90% των αγώνων είναι λίγο πολύ σωστοί».

Τζένσον Μπάτον: «Δεν τίθεται θέμα αν η απάντηση σε αυτό (για την επιστροφή του ανεφοδιασμού) είναι ναι ή όχι. Έχεις την όψη της ασφάλειας, ο λόγος που απομακρύνθηκε ο ανεφοδιασμός, και επίσης τα χρήματα, το κόστος. Από πλευράς αγώνων, όμως, ήταν ωραία τις παλιές καλές μέρες που είχαμε τον ανεφοδιασμό. Αν είχε ένα πρόβλημα στον πρώτο γύρο, μπορούσες να αλλάξεις τον αγώνα σου, μπορούσες να κάνεις κάτι διαφορετικό. Τώρα είναι πολύ δύσκολο».

Σεμπάστιαν Φέτελ: «Απαγορεύσαμε τον ανεφοδιασμό και τώρα τον επαναφέρουμε. Είναι καλύτερα όταν είσαι λίγο πιο γρήγορος, όπως είσαι με τον ανεφοδιασμό του μονοθεσίου».

Ντάνιελ Ρικιάρντο: «Αν κάνει το μονοθέσιο πιο γρήγορο και τους χρόνους καλύτερους, είναι καλό. Δεν έχω τρέξει ποτέ με ανεφοδιασμό, οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν αρνητικά από πλευράς οδηγού. Αλλά ο ρυθμός του αγώνα πρέπει να αυξηθεί. Οι αγώνες δεν είναι εύκολοι. Το να είμαστε σε αυτό το επίπεδο θα βοηθούσε να έχουμε λίγο περισσότερη πρόκληση».

Για τους χρόνους του 2015: «Δεν είναι γρήγοροι και ξέρουμε ότι δε θα γίνουν, ειδικά στην εκκίνηση. Η Formula1 μπορεί να γίνει καλύτερη και αυτό θα βοηθήσει. Πιστεύω ότι όλοι το θέλουμε (την επιστροφή ανεφοδιασμού). Πρέπει να πάμε πιο γρήγορα. Θα ανακτήσουμε τον σεβασμό των οπαδών που έχουμε χάσει».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!