«Παράνομη στα πρώτα Γκραν Πρι η Ferrari»

Νίκος Τσιώκος
«Παράνομη στα πρώτα Γκραν Πρι η Ferrari»
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης θέλουν τη Ferrari να χρησιμοποιεί ένα κρυφό πρόσθετο ρεζερβουάρ καυσίμου στα πρώτα Γκραν Πρι, κάτι που είναι παράνομο.

Ένα ενδιαφέρον θέμα φέρνει στο φως το γερμανικό περιοδικό Auto Motor und Sport, το οποίο αναδημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild. Ο λόγος για το γεγονός ότι στα πρώτα Γκραν Πρι η Ferrari ήταν παράνομη χρησιμοποιώντας ένα κρυφό πρόσθετο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Η αποκάλυψη έγινε από ειδικό, ο οποίος θέλησε να κρατήσει κρυφό το όνομά του και που τόνισε πως αυτό έδινε τη δυνατότητα στους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν να πατήσουν πιο ελεύθερα το γκάζι δίχως να ρισκάρουν να ξεπεράσουν το όριο της ροής καυσίμου, που έχει οριστεί στα 100 κιλά ανά ώρα αγώνα.

Μάλιστα, το εν λόγω δημοσίευμα έδωσε εξήγηση για τη διαφορά της Scuderia από τη Mercedes στη Βαρκελώνη ότι από το Μπαχρέιν και μετά η FIA χρησιμοποίησε δικούς της αισθητήρες για τους ελέγχους των ορίων ροής καυσίμου, ενώ μέχρι τότε αυτοί γίνοντας με αυτούς των ομάδων.

Όσον αφορά το σημείο που τοποθετήθηκε το εξτρά ρεζερβουάρ, ήταν πίσω από το σημείο μέτρησης της ροής καυσίμου, με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανές στους πρώτους αγώνες. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν είναι τίποτα επίσημο, η ομάδα του Μαρανέλο δεν έχει πάρει θέση και αν αποδειχτεί ότι έκανε παρανομία, τότε κινδυνεύει με ποινή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!