Σε άνοδο η Volvo

Σε άνοδο η Volvo
Τα τελευταία χρόνια η πορεία της Volvo στην ελληνική αγορά είναι συνεχώς ανοδική, όπως και το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Με αύξηση πωλήσεων 16% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο του 2015 για τη Volvo στην Ελλάδα, μια εντυπωσιακή επίδοση δεδομένων των οικονομικών συνθηκών αλλά και του γεγονότος ότι η μάρκα δεν λάνσαρε κάποιο νέο μοντέλο –αναμένεται το XC90.

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, η σουηδική μάρκα σημείωσε αύξηση 16%, τη στιγμή που η αγορά συνολικά κινήθηκε στο +4%. Οι ταξινομήσεις της Volvo για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2015 έφτασαν τις 463, έναντι 399 πέρυσι. Αυτό μεταφράζεται σε μερίδιο αγοράς 2,7% για τη Volvo, το μεγαλύτερο που είχε ποτέ η μάρκα στην Ελλάδα!

Εντυπωσιακή στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ήταν η πορεία των V40 και V40 Cross Country, των μικρομεσαίων χάτσμπακ της Volvo. Με 346 ταξινομήσεις συνολικά, βρέθηκαν στην πρώτη θέση ανάμεσα στον ανταγωνισμό στη κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων.

Αντίστοιχα θετική ήταν και η επίδοση των S60 και V60, των μεσαίων σεντάν και sport wagon της Volvo. Στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία, τα S60/V60 βρέθηκαν επίσης στην πρώτη θέση ανάμεσα στα πολυτελή μεσαία, με 92 συνολικά ταξινομήσεις, χάρη σ τους νέους Drive-E δίλιτρους κινητήρες και αυτόματο κιβώτιο 8-σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!