Κίνητρα για ηλεκτρικές μοτοσικλέτες

Κίνητρα για ηλεκτρικές μοτοσικλέτες
Στη Μεγάλη Βρετανία εξετάζεται πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών μοτοσικλετών με σημαντική έκπτωση για αγορά νέων αλλά… ηλεκτρικών.

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εκπόνησης ενός προγράμματος απόσυρσης, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι, όπου θα επιδοτείται η απόσυρση παλαιών μοτοσικλετών για αγορά νέων, ηλεκτρικών. Σύμφωνα με το γραφείο οχημάτων χαμηλών ρύπων (Office for Low Emission Vehicles) της Μεγάλης Βρετανίας για το πρόγραμμα απόσυρσης έχουν ήδη δεσμευτεί κεφάλαια 7,5 εκατομμυρίων στερλινών, ενώ το μέγιστο ποσό επιδότησης για απόσυρση θα φτάνει τις 1.500 στερλίνες ανά μοτοσικλέτα (περιλαμβάνονται και τα scooter).

Σύμφωνα με έρευνες, η χρήση μοτοσικλετών και δει ηλεκτρικών μειώνει σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα/οδηγό, διευκολύνει τις καθημερινές μετακινήσεις ακόμα και των οδηγών αυτοκινήτων λόγω της μείωσης του φόρτου των οχημάτων και απελευθερώνει θέσεις στάθμευσης ειδικά σε αστικές περιοχές. Με την κίνηση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης δίνεται και ένα ισχυρό κίνητρο στους κατασκευαστές να παρουσιάσουν περισσότερα ηλεκτρικά δίκυκλα και στους αναβάτες να τα προτιμήσουν καθώς, παρά το πολύ χαμηλό κόστος χρήσης και συντήρησης, τα ηλεκτρικά δίκυκλα είναι ακόμα αρκετά ακριβότερα από τα συμβατικά.

Πηγή: www.acem.eu

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!