«Γεμάτο» πρόγραμμα για Μαρτσιέλο με Sauber στην Ισπανία

«Γεμάτο» πρόγραμμα για Μαρτσιέλο με Sauber στην Ισπανία
Ο αναπληρωματικός πιλότος και δοκιμαστής της Sauber, Ραφαέλε Μαρτσιέλο θα έχει... γεμάτο πρόγραμμα στην Ισπανία, όπου θα συμμετάσχει στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών και στη δεύτερη ημέρα των δοκιμών εξέλιξης.

Αρκετά χιλιόμετρα θα προσθέσει στο παλμαρέ του ο Ραφαέλε Μαρτσιέλο στη Βαρκελώνη. Ο 20χρονος Ιταλός, που προέρχεται από τα... σπλάχνα της Ferrari και φέτος είναι αναπληρωματικός πιλότος και δοκιμαστής της Sauber, θα λάβει μέρος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του Γκραν Πρι της Ισπανίας την Παρασκευή (8/5) παίρνοντας τη θέση του Μάρκους Έρικσον στο τιμόνι της μιας εκ των δύο C34.

Όμως, θα δώσει το παρών και στις δοκιμές εξέλιξης, οι οποίες θα διεξαχθούν στην Καταλούνια την Τρίτη (12/5) και την Τετάρτη (13/5). Συγκεριμένα, θα αναλάβει δράση τη δεύτερη ημέρα, με τον Έρικσον να είναι αυτός που θα το πράξει αυτό την πρώτη. «Απολαμβάνω την οδήγηση σ' αυτή την πίστα, καθώς αποτελείται από γρήγορες και αργές στροφές.

Είναι σημαντικό να είσαι σταθερός για πάνω από έναν γύρο επειδή πιέζεις πάρα πολύ στο πρώτο κομμάτι, που έχει κάποιες γρήγορες στροφές, και στο τελευταίο με τις αργές μπορεί να είναι πρόκληση, καθώς υπερθερμαίνονται τα ελαστικά. Το αγαπημένο μου μέρος του σιρκουί είναι οι στροφές εφτά, οχτώ κι εννιά στο δεύτερο κομμάτι, που είναι αρκετά γρήγορες. Γενικά μου αρέσουν οι στροφές υψηλής ταχύτητας και επίσης η τρίτη.

Μετά τον αγώνα θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω τη Sauber C34 στη δεύτερη ημέρα των δοκιμών της Βαρκελώνης. Ανυπομονώ να δοκιμάσε το μονοθέσιο για μία ολόκληρη μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορέσω να προσθέσω μερικά χιλιόμετρα», δήλωσε ο Μαρτσιέλο, ο οποίος θα έχει... γεμάτο πρόγραμμα, καθώς το προσεχές Σαββατοκύριακο (8-10) διεξάγεται και ο δεύτερος αγώνας της σεζόν στο GP2, όπου συμμετέχει από πέρυσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!