Φτηνά ηλεκτρικά Peugeot – Citroen

Φτηνά ηλεκτρικά Peugeot – Citroen
Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου PSA Carlos Tavares, η επόμενη γενιά ηλεκτρικών Peugeot και Citroen θα είναι πολύ φτηνότερη.

Μετά το 2020 ο όμιλος PSA (Peugeot – Citroen) θα διαθέτει στην αγορά ηλεκτρικά οχήματα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος και αντίστοιχα αυξημένη αυτονομία, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του γαλλικού ομίλου στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται χρόνο με το χρόνο στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή η Peugeot με το iOn και η Citroen με το C-Zero δεν μπορούν να επωφεληθούν, καθώς τα μοντέλα τους είναι πολύ μικρά και απευθύνονται σε περιορισμένο κοινό. Στο άμεσο μέλλον ο όμιλος θα χρησιμοποιήσει το πλαίσιο EMP1 (208) για να δημιουργήσει μια νέα γενιά μικρών – μεσαίων και super mini ηλεκτρικών μοντέλων. Πριν όμως από αυτή τη γενιά, το αργότερο έως το 2019 αναμένεται μια σειρά από plug in hybrid μοντέλα, αρχής γενομένης από την πρόσφατα αναγεννημένη DS, όπως επίσης δήλωσε ο Tavares.

Ήδη η PSA έχει αναπτύξει τη σχετική τεχνολογία και μένει μόνο να αποφασιστεί ο τύπος των μπαταριών που θα χρησιμοποιηθούν. Μετά από αυτές τις δηλώσεις του Tavares, επιβεβαιώνονται και οι φήμες που θέλουν τη συνεργασία PSA – Mitsubishi για τα ηλεκτρικά οχήματα να παγώνει και τα iON και C-Zero να μη συνεχίζουν στο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PSA είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες στην ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων παραγωγής, καθώς στα μέσα της δεκαετίας του ’90 παρουσίασε τα Peugeot 106 και Citroen Saxo σε ηλεκτρικές εκδόσεις, καθώς και το επαγγελματικό Berlingo. Φυσικά αυτή η γενιά ηλεκτρικών δεν «περπάτησε» εμπορικά, καθώς η αυτονομία τους αλλά και οι επιδόσεις τους βρίσκονταν πολύ πίσω από τα αντίστοιχα συμβατικά μοντέλα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!