Η ανταπόδοση του Μικ και το στοίχημα του Ματόν!

Νίκος Τσιώκος
Η ανταπόδοση του Μικ και το στοίχημα του Ματόν!
Ο Κρις Μικ χαρακτήρισε την παρθενική νίκη της καριέρας του στο WRC ως ένα μικρό βήμα για να ανταποδώσει στον Ιβς Ματόν την πίστη που έδειξε στο πρόσωπό του και το αφεντικό της Citroen τόνισε πως εξαργυρώθηκε το στοίχημα που έβαλε με το να τον πάρει στη γαλλική ομάδα.

Ιστορία έγραψε ο Κρις Μικ στο Ράλι Αργεντινής, καθώς πανηγύρισε την παρθενική του νίκη στο WRC λίγους μήνες πριν συμπληρώσει 36 χρόνια ζωής. Ο Βορειοϊρλανδός μίλησε για την πρώτη του παρουσία στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην επίσημη ιστοσελίδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι τονίζοντας πως είναι ένα μικρό βήμα για να ανταποδώσει στον Ιβς Ματόν την πίστη που του έδειξε, καθώς τον πήρε στη Citroen πέρυσι, ενώ απείχε από τους αγώνες για δύο χρόνια.

«Ήταν ένα απίστευτο τετραήμερο, ένα όνειρο έγινε αληθινό και πρέπει να ευχαριστήσω τον Ιβς (Ματόν) που πίστεψε σ' εμένα, όταν κανείς άλλος δεν το έκανε. Με πήρε όταν δεν είχα τρέξει σε Ράλι για δύο χρόνια. Σκέφτηκα ότι ήταν το τέλος της καριέρας μου, αλλά αυτό είναι ένα μικρό βήμα για να το ανταποδώσω σ' αυτόν και στη Citroen. Θα έρθουν περισσότερα.

Είχα κάποιες δυσκολίες φέτος να πάω στον τερματισμό χωρίς λάθη. Σίγουρα έπρεπε να βελτιωθώ. Δούλεψα πάρα πολύ, κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια και... πνιγόμουν σε σημαντικό βαθμό. Το διάλειμμα μετά το Μεξικό μου επέτρεψε να το ξεχάσω και να επιστρέψω... καθαρός.

Ήρθα εδώ (στην Αργεντινή) χωρίς προσδοκίες για επιτυχία. Η πρώτη εξάδα θα ήταν ωραία, αλλά από την πρώτη ειδική ένιωσα καλά στο αυτοκίνητο και είχαμε φανταστικό χρόνο στην Ασοσίνγκα (στο πρώτο πέρασμα στη δεύτερη ειδική απείχε 31.9 δεύτερα από τον Ντάνι Σόρντο)», ήταν τα λόγια του Μικ.

Ματόν: «Εξαργυρώθηκε το στοίχημα»

Από τη μεριά του, ο Ματόν στάθηκε στο ότι εξαργυρώθηκε το στοίχημα που έβαλε παίρνοντας τον Μικ στη Citroen, τη στιγμή που κανένας άλλος δεν τον πίστεψε. «Γνωρίζω τον Κρις πολύ καιρό και είμαι πολύ χαρούμενος που ρίσκαρα σ' αυτόν, όταν κανένας άλλος δεν του πρόσφερε θέση.

Πάντα πίστευα ότι είχε την ταχύτητα, τις τεχνικές ικανότητες και ότι ήταν ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Του πήρε λίγο χρόνο (για την πρώτη νίκη). Δουλεύουμε μαζί πάνω από ένα χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος που είδα να εξαργυρώνεται το στοίχημά μου, ενώ οι υπόλοιποι δεν πίστεψαν στον Κρις.

Σίγουρα είναι ένα μεγάλο βήμα, όταν κερδίζεις τον πρώτο σου αγώνα. Δεν έχει τελειώσει η πορεία του Κρις, πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μαζί, αλλά είσαι διαφορετικός στο μυαλό όταν έχεις κερδίσει. Νομίζω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνηση», είπε το αφεντικό της γαλλικής ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!