Εμπειρία πτήσης με… Porsche (video)

Γιώργος Βαρίνος
Εμπειρία πτήσης με… Porsche (video)
Να βρεθείς συγκυβερνήτης σε ένα μαχητικό αεροσκάφος είναι μάλλον απίθανο. Την εμπειρία όμως μπορείς να την ζήσεις αυτούσια με μια… Porsche.

H Porsche πραγματοποίησε ένα πείραμα, σχετικά με την επίδραση στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου της ταχύτητας και της επιτάχυνσης της βαρύτητας όταν βρίσκεται σε ένα πολεμικό αεροσκάφος και όταν βρίσκεται σε ένα από τα αυτοκίνητά της, συγκεκριμένα την 911 GT3. Η σύγκριση έγινε για να αποδειχτεί ότι η εμπειρία οδήγησης μιας Porsche στην πίστα μπορεί να μοιάζει μόνο με αυτή της πτήσης με μαχητικό αεροπλάνο –τόσο έντονες είναι οι επιδράσεις της επιτάχυνσης, της επιβράδυνσης και της αλλαγής κατεύθυνσης. Το «υποκείμενο» του πειράματος ένιωσε να τον συναρπάζει αντίστοιχα τόσο το αεροσκάφος, όσο και η Porsche και αυτό απέδειξε επιστημονικά και το εγκεφαλογράφημα που κατέγραφε σε πραγματικό χρόνο τις διεργασίες των νευρώνων του.

Το συμπέρασμα της Porsche; Η οδήγηση των αυτοκινήτων της ενέχει τέτοια απόλαυση, όσο και αυτή της πτήσης με ένα μαχητικό αεροσκάφος. Μόνο που αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία μπορεί να την ζήσει ο καθένας με μια Porsche –αρκεί να έχει έναν παχυλό τραπεζικό λογαριασμό θα προσθέταμε εμείς…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!