Ντεμπούτο και νίκη στη Formula 4 για τον Μικ Σουμάχερ

Νίκος Τσιώκος
Ντεμπούτο και νίκη στη Formula 4 για τον Μικ Σουμάχερ
Τη στιγμή που ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, ο 16χρονος γιος του Μικ διαπρέπει στις πίστες, καθώς πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο ντεμπούτο του στη Formula 4, την οποία αφιέρωσε στον πατέρα του.

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του τίτλου του καλύτερου ρούκι, την Κυριακή ο Μικ Σουμάχερ πανηγύρισε και την παρθενική του νίκη στη Formula 4 στην πρώτη του μόλις συμμετοχή. Ο 16χρονος Γερμανός τερμάτισε ένατος και δωδέκατος στους δύο πρώτους αγώνες για να φτάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του Οσερσλέμπεν.

Αυτό έγινε μετά από τη μεγάλη μάχη που είχε με τον ομόσταυλό του στην Van Amersfoort Racing, τον Αυστραλό Τζόεϊ Μόουσον, ενώ εκκίνησε από τη δεύτερη θέση και η καρό σημαία έπεσε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας. Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα, αφιέρωσε τη νίκη αυτή στον πατέρα του, Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, μετά το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι.

Έτσι, ο νεαρός Μικ είναι πέμπτος στη βαθμολογία με 27 βαθμούς και ελπίζει σε ανάλογα αποτελέσματα στη συνέχεια, με τον επόμενο αγώνα της Formula 4 να είναι στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας το τριήμερο 5-7 Ιουνίου, δείχνοντας πως έχει τα φόντα να ακολουθήσει τα χνάρια του εφτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!