Το Apple Watch ελέγχει BMWi (video)

Γιώργος Βαρίνος
Το Apple Watch ελέγχει BMWi (video)
Η BMW ανακοίνωσε την έναρξη της διάθεσης του Apple Watch με ενσωματωμένο λογισμικό ConnectedDrive.

Το Apple Watch είναι μια έξυπνη συσκευή στο σχήμα και στο μέγεθος ενός ρολογιού χειρός, που επιτρέπει τη διασύνδεση με άλλες συσκευές Apple, αλλά και με τα μοντέλα i της BMW, τα i3 και i8. Τώρα ο οδηγός ενός i απολαμβάνει μια πρωτόγνωρη εμπειρία άμεσης επαφής με το αυτοκίνητό του, ακόμα και αν βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό. Αρκεί o κάτοχος να «φορτώσει» την εφαρμογή BMW i Remote App από Apple Store εντελώς δωρεάν στο Apple Watch και στη συνέχεια μπορεί να έχει πρόσβαση σε ιδιαίτερα ζωτικά στοιχεία της λειτουργίας του αυτοκινήτου, όπως το επίπεδο φόρτισης, η υπολειπόμενη αυτονομία και στοιχεία για το service και την μηχανολογική κατάσταση του αυτοκινήτου. Ταυτόχρονα, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει κανείς την πλοήγηση προς τον προορισμό του εκτός του αυτοκινήτου, μέσω του Apple Watch, αν, για παράδειγμα, πρέπει να παρκάρει μακριά ή να χρησιμοποιήσει άλλο μέσο μεταφοράς έως το προορισμό του.

Η εφαρμογή έχει ακόμα πολλές δυνατότητες, όπως αυτή της θέρμανσης ή ψύξης του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της φόρτισης, ώστε ο οδηγός να το βρει στην κατάλληλη θερμοκρασία για τη συνέχιση της πορείας του, ή ακόμα και ενημέρωση για ανοιχτά παράθυρα, ηλιοροφή και στοιχεία συντήρησης. Επίσης μέσω της εφαρμογής BMW i Remote App ο κάτοχος μπορεί να δέχεται επείγοντα μηνύματα σχετικά με οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί κατά τη λειτουργία του αυτοκινήτου. Το Apple Watch έχει την ίδια αρχή λειτουργίας με τα Smart Phone, δηλαδή μέσω οθόνης αφής, ενώ η εφαρμογή της BMW είναι πολύ απλή και εύχρηστη, μέσω menu που εμφανίζονται με scroll.

Το μόνο που δεν έχει ανακοινώσει ακόμα η BMW είναι αν τα αυτοκίνητα της σειράς i θα συντηρούνται σε κανονικά συνεργεία, ή θα τα πηγαίνουμε στο… Γερμανό της γειτονιάς μας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!