Κυνηγάει τον Λεμπ ο Οζιέ

Νίκος Τσιώκος
Κυνηγάει τον Λεμπ ο Οζιέ
Ο Σεμπαστιάν Οζιέ κυνηγάει τον Λεμπ στις συνεχόμενες νίκες, καθώς έχει πέντε και θέλει μία για να πιάσει τον συμπατριώτη του, ενώ αναζητεί την πρώτη στην Αργεντινή και μάχεται για λογαριασμό της Γαλλίας.

Πέντε σερί νίκες στους τελευταίους πέντε αγώνες έχει ο Σεμπαστιάν Οζιέ και θέλει μία ακόμα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των έξι συνεχόμενων του Σεμπαστιάν Λεμπ, κάτι που έχει κάνει το 2005 και το 2008. Ωστόσο, ο Γάλλος σκέφτεται περισσότερο τη μάχη του πρωταθλήματος και όχι το ρεκόρ.

«Είναι ωραία που έχουμε κερδίσει τα πέντε τελευταία Ράλι, αλλά δε θα εκκινήσω στην Αργεντινή με αυτό το ρεκόρ στο μυαλό. Είναι πιο σημαντικό για μένα να σκεφτώ το πρωτάθλημα. Το ρεκόρ είναι σαν το κερασάκι στην τούρτα. Αν συμβεί θα είναι ωραίο και θα μου αρέσει, αλλά δε νιώθω πίεση να το κυνηγήσω», είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Από εκεί και πέρα, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής εκπροσωπεί την πατρίδα του στη μάχη με τη Φινλανδία, με τις δύο χώρες να μετρούν από 172 νίκες η καθεμία. «Η Φινλανδία είναι κυρίαρχη σε αυτό σπορ από την αρχή, αλλά τα τελευταία 11 χρόνια ένας άλλο Σεμπ (Λεμπ) έκανε εκπληκτική δουλειά για να τους πιάσουμε. Τα τελευταία τρία χρόνια είχα επίσης δυνατά αποτελέσματα και τώρα είμαστε ίσα.

Θα είμαι υπερήφανος και χαρούμενος αν καταφέρω να πάρω το προβάδισμα για τη Γαλλί, αλλά ό,τι και να γίνει πιστεύω ότι αυτή η μάχη θα συνεχιστεί για πολύ καιρό», πρόσθεσε. Τέλος, η Αργεντινή αποτελεί τον μοναδικό αγώνα απ' όσους βρίσκονται στο καλεντάρι που δεν έχει κερδίσει ποτέ μέχρι τώρα στην καριέρα του μετρώντας δύο δεύτερες θέσεις.

«Θα είναι ωραίο να προσθέσω την Αργεντινή (στη λίστα με τους αγώνες που έχει κερδίσει), τη μοναδική που λείπει, αλλά θα είναι μεγάλη η πρόκληση. Δεν ανησυχώ, όμως, γι' αυτό. Πιστεύω ότι έχει να κάνει περισσότερο με την κακοτυχία. Για κάποιο λόγο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα (η νίκη στην Αργεντινή)».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!